Sdílet:

Rajčatová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Tahle červená omáčka se používá jako základ na těstoviny, jako nátěrka na pizzu a připravit z ní můžete i rajskou polévku. Kdo je příznivcem rajčatové omáčky, ten většinou čeká na hlavní sezonu této zeleniny, která připadá na léto. V tuto dobu jsou rajčata nejchutnější, cenově nejdostupnější a zahrádkáři sklízí jejich bohatou úrodu. Když připravíte omáčky více, můžete ji uchovat ve sterilních uzavíratelných sklenicích a zavařit. Omáčku si pak budete užívat i v době, kdy bude dávno po sezoně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 10 větších zralých rajčat
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • cukr


Způsob přípravy

Cibule očistíme a najemno nakrájíme. Rajčata umyjeme a nakrájíme na středně velké kousky.

Na pánvi zahřejeme olivový olej a nakrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět.

Do pánve přidáme nakrájená rajčata, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a trochu cukru.

Omáčku povaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Horkou omáčku propasírujeme přes cedník, pokud bude třeba, tak ji dochutíme a naléváme do sklenic.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rajčatová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rajčatová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rajčatová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rajčatová omáčka

Kde najít informace



×