Rybí krokety recept
Rybí krokety můžete připravit i na vánoční stůl. Smažený kapr u vás třeba nekraluje, ale ryby máte rádi. Jako příloha budou nejlepší brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g rybích filetů bez kostí
- 2 vejce
- 2 rohlíky
- 1 malá cibule
- máslo
- mléko
- sůl
- mletý černý pepř
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej
- nemusí být:
- zelená petrželka
- citron
- tatarská omáčka
Způsob přípravy
Na lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Rohlíky nakrájíme a nasypeme do mléka. Rybí maso rozsekáme na drobné kousky.
Nakrájené rybí maso, podušenou cibulku a rohlíky namočené v mléce rozmixujeme na jemno. Přidáme jedno vejce, špetku soli a pepře a promícháme.
Ze vzniklé směsi uválíme koule a obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Ve vyšší vrstvě horkého oleje krokety zvolna osmažíme ze všech stran.
Ke kroketám můžete přidat dip podle své chuti. Ke každé porci můžete přidat navíc plátek citronu a jídlo ozdobit čerstvou zelenou petrželkou.