Mrkvová polévka s kapáním recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Mrkvová polévka s kapáním je zdravá a chutná, jemná polévka. Zkuste a uvidíte sami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 velké mrkve
  • 1 malá petržel
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 1,25 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • polohrubá mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kari koření


Způsob přípravy

Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm restujeme za stálého míchání dvě až 3 minuty. Pak přidáme hladkou mouku, promícháme a ještě krátce 1 až 2 minuty smažíme. Nyní vše zalijeme vývarem a přivedeme polévku k varu. Vaříme zvolna 15 minut. Mezitím polévku osolíme, okořeníme pepřem a kari podle chuti.

V misce rozšleháme vejce a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo řidší těstíčko. Do vroucí polévky pak zvolna přes vidličku nakapeme těstíčko a vaříme ještě 5 minut. Po této době, polévku odstavíme z plotny, přidáme do ní nasekanou zelenou petrželku a můžeme ji podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Mrkvová polévka s kapáním recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Mrkvová polévka s kapáním.
Nebo hledejte podobné podle části názvu mrkvová polévka kapáním .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mrkvová polévka s kapáním

Kde najít informace



×