Hráškový krém se slaninou recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Rychlá a sytá polévka plná vitamínů, bude dominovat vašemu stolu nejen svou výrazně zelenou barvou, ale také lahodnou chutí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • zelená část z malého pórku, nakrájená na tenké proužky
  • 1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 500 g mraženého hrášku
  • sůl a bílý pepř
  • 5 plátků anglické slaniny
  • Česnekové krutony:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička česnekové pasty nebo 1 stroužek česneku utřený se solí
  • 100 g toustového chleba


Způsob přípravy

V hrnci si orestujeme cibulku na másle dozlatova. Potom přidáme česnek a zelenou část pórku, vše opečeme do měkka. Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem a krátce povaříme a nakonec přidáme mražený hrášek.

Jakmile je hrášek měkký polévku důkladně rozmixujeme dokud nebude krásně jemná. Pokud nemáte kvalitní mixér polévku nakonec propasírujte. Osolte a opepřete.

Připravte si krutony, které se opečeme v troubě dozlatova. Na pánvi si rozpustíme máslo a rozpustíme si česnekovou pastu, kterou nakonec promícháme s krutony. Podáváme s osmaženou slaninou a krutony.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hráškový krém se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hráškový krém se slaninou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hráškový krém slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hráškový krém se slaninou

Kde najít informace



×