Živáňská pečeně recept
Živáňská pečeně s hranolky nebo s pečenými brambory bude všem jistě chutnat. Navíc to nedá moc práce a kromě trouby můžete použít i venkovní gril.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g vepřové kýty
- 250 g hovězí svíčkové
- 2 stroužky česneku
- 3 cibule
- 200 g slaniny
- 1 červená paprika
- 1 mladá cuketa
- 3 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- sůl
Způsob přípravy
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé plátky a naklepeme je. V míse smícháme olej, utřený česnek, kmín, sůl a pepř. Přidáme plátky masa, vše znovu promícháme a necháme v chladnu hodinu odležet. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Papriku zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu a cuketu také nakrájíme na plátky. Na jehlu pak střídavě napichujeme vše i s masem.
Hotový špíz zabalíme do alobalu a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. Po této době alobal otevřeme a špízy dopečeme dozlatova