Truffles z tmavé čokolády recept
Truffles z tmavé čokolády bohatě poprášené kakaovým práškem je lahůdkou kterou musíte vyzkoušet. Tato tradiční francouzská lahůdka je ztělesněním extáze na kterou nikdy nezapomenete. Tento recept je tak bohatý a chutný, že uspokojí i ty nejoddanější milovníky čokolády.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2/3 šálku 33% smetany
- 34 dkg kvalitní čokolády (hořkosladká, nakrájená na velmi malé kousky)
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/3 šálku kvalitního kakaa
Způsob přípravy
Smetanu zahřejte v malém rendlíku na středním ohni, dokud není horká a nezačne bublat, ale ne zcela vařit. Potom smetanu okamžitě odstavte z ohně.
Přidejte jemně nasekanou čokoládu a vanilkový extrakt a míchejte nejlépe dřevěnou lžící, dokud není ganache krém úplně hladký.
Vložte rendlík do ledničky a zchlaďte ganache, dokud nebude dostatečně tuhý na to, aby se z něj daly formovat koule. Nepoužívejte mrazák, protože to způsobí, že to nepůjde.
Čajovou lžičkou si odměřte porci na jedno truffle a pomocí rukou vytvarujte z hmoty koule.
Pokud se hmota příliš zahřeje, vložte ji na několik minut zpět do ledničky, aby se zpevnila. Pracujte rychle, aby vaše ruce příliš nerozpustily čokoládu.
Vložte kakaový prášek do mělké misky. Vezměte každou chlazenou čokoládovou kouli a rychle vmíchejte kakaový prášek pro rovnoměrný povlak. Popadněte truffles na talíři a vložte zpět do ledničky, aby se znovu zchladili.
Opakujte celý proces se zbývajícími kuličkami. Hotové chlazené truffles skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až pěti dnů.