Velikonoční zeleninový salát recept
Velikonoční zeleninový salát je lehký, jednoduchý a všem bude určitě chutnat. Když k němu přidáte čerstvé pečivo, klidně nahradí třeba večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g krůtích prsou
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 čínské zelí
- 3 lžíce naloženého zeleného hrášku
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 1 bílý smetanový jogurt
- 2 lžíce majonézy
- špetka sladké červené papriky
- špetka mletého černého pepře
- špetka kari koření
- špetka soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Krůtí maso nakrájíme na tenké, krátké nudličky. V míse smícháme dvě lžíce oleje se soli, pepřem, paprikou a kari kořením. Do marinády naložíme maso, promícháme a uložíme na dvě hodiny do ledničky.
Po této době maso vysypeme do pánve, přidáme trochu oleje a za občasného promíchání smažíme asi 15 minut. Když je maso hotové, odložíme ho stranou.
Ve velké míse smícháme na nudličky nakrájené čínské zelí, obě papriky, naložený hrášek a nasekanou petrželku. Připravíme si zálivku vyšleháním jogurtu s majonézou.
Do mísy k nakrájené zelenině přidáme krůtí maso, zalijeme vše zálivkou a zlehka promícháme. Dobrou chuť.