Vepřový řízek po italsku recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřový řízek po italsku podávejte s pečenými nebo smaženými brambory. Také se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vepřové řízky
  • 80 g slaniny
  • 4 vejce
  • 150 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • zelená petržel


Způsob přípravy

Řízky naklepeme a okořeníme z obou stran. Pak je na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Obrátíme je a znovu krátce orestujeme. Potom maso podlijeme trochou vody a zvolna ho přikryté dusíme až změkne.

Mezitím na jiné pánvi osmažíme na kousky nakrájenou slaninu. Na ni rozklepneme vejce a osolíme je. Když jsou vajíčka osmažená, odstavíme pánev z plotny.

Na talíři servírujeme vepřový řízek, na něj položíme slaninu s osmaženým vejcem a vše ještě posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno nasekanou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřový řízek po italsku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřový řízek po italsku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřový řízek italsku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřový řízek po italsku

Kde najít informace



×