Žampiony na česneku recept
Žampiony na česneku můžete přidat jako přílohu k masu. Rychlé a pikantní, stačí jen pár ingrediencí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 15 středně velkých žampionů
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- vývar
- špetka soli
- špetka pepře
- špetky sladké papriky
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo v oleji, přidáme oloupané stroužky česneku a na kroužky nakrájenou jarní cibulku. Chvilku restujeme za stálého míchání, až se česnek rozvoní.
Nyní odstraníme česnek, přidáme nakrájené houby, špetku soli, pepře a papriky a dusíme za občasného promíchání, dokud houby nezměknou. Podle potřeby můžeme lehce podlít vývarem.
Když se vývar vydusí a houby jsou měkké, odstavíme pánev z plotny, houby posypeme jemně nasekanou petrželkou a můžeme podávat.