Králík pečený se zeleninou recept
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo také rýži.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 zadní stehna králíka
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 stroužek česneku
- 200 g anglické slaniny
- 1 červená cibule
- 5 kuliček jalovce
- olivový olej
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Porce králíka potřeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Maso rozložíme do pekáče vymazaného olejem, posypeme ho jalovcem, pokrájenou slaninou, na kroužky nakrájenou cibulí a kousky nakrájené mrkve, petržele a řapíkatého celeru.
Navrch položíme pár snítek rozmarýnu, mírně podlijeme vodou, přikryjeme víkem a v předehřáté troubě vše pečeme doměkka. Během doby pečení podle potřeby podléváme a občas zeleninu promícháme.
Asi 20 minut před koncem pečení odkryjeme víko a dopečeme odkryté. Při podávání můžeme přidat čerstvé zelené bylinky.