Karlovarský knedlík recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 plátků bílého toastového chleba
  • 3 vejce
  • 2 až 3 lžíce polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 100 ml sladké smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kari koření
  • muškátový oříšek


Způsob přípravy

Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a v troubě opečeme za občasného promíchání dozlatova.

Opečené pečivo nasypeme do mísy, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky rozšlehané ve smetaně, špetku soli, kari, pepře a muškátového oříšku a důkladně vše promícháme. Podle potřeby přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Ze směsi utvoříme dva válečky a každý pevně zabalíme do potravinové folie. Vidličkou folii na několika místech propíchneme a oba knedlíky vložíme do vroucí vody.

Vaříme asi 15 minut, pak ještě necháme 10 minut knedlíky odložené a zabalené. Po této době můžeme karlovarské knedlíky nakrájet a podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karlovarský knedlík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karlovarský knedlík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karlovarský knedlík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karlovarský knedlík

Kde najít informace



×