Kuřecí čína recept
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína” je jedním z nich. Tento recept mám ráda hlavně kvůli časové nenáročnosti, ale také proto, že nám doma všem moc chutná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 1 mrkev
- 1 středně velká cibule
- 1 hrst nakrájeného bílého zelí
- 1 hrst zelených fazolek
- 2 - 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu - Gustin nebo Maizena
- sůl
- pepř
- olej
Způsob přípravy
Drůbeží maso nakrájíme na nudličky, dáme do středně velké plastové misky a zalijeme dvěma lžícemi oleje. Přidáme 2 - 3 lžíce sojové omáčky, kukuřičný škrob, vše promícháme a necháme 30 minut odležet v chladu.
Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky. Stejně tak nakrájíme i bílé zelí. Mrkev oškrábeme a škrabkou na brambory nebo nožem nakrájíme na tenké proužky. Fazolky nalámeme na menší kousky.
Maso je třeba před tepelnou úpravou vyndat včas z lednice, aby nebylo příliš studené. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso orestujeme. Osolíme ho, opepříme a po chvíli přidáme cibuli, fazolky, zelí a mrkev. Čínu tepelně upravujeme tak dlouho, dokud maso nezměkne.
Pokrm je skvělýv kombinaci s nudlemi, které se uvaří v horké vodě a pak na pánvi společně s masem krátce prohřejí.