Zapečené brambory se slaninou, sýrem a česnekem recept
Zapečené brambory se slaninou, sýrem a česnekem jsou hlavně pro ty, kdo milují česnek a jídla s ním. Je to recept velmi jednoduchý a pochutnáte si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 100 g anglické slaniny
- 100 g eidamu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 50 ml smetany
- čerstvá petrželka
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme je a necháme částečně vychladnout. Mezitím si v misce vyšleháme změklé máslo s utřeným česnekem, špetkou pepře, nahrubo nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou. Pak postupně přidáváme smetanu, tolik, aby vznikla hustší pomazánka.
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme na tlusté plátky nakrájené brambory. Osolíme je a posypeme na kostičky nakrájenou slaninou. Na ni rozetřeme vrstvu česnekové směsi.
V předehřáté troubě brambory krátce zapečeme (cca 15 až 30 minut). Hned podáváme.