Ledvinky na cibulce
Suroviny: ledvinky vepřové, mléko, máslo, vývar, sůl, pepř, škrob kukuřičný. Ledvinky necháme před zpracováním cca na hodinu zmrazit (lépe se pak čistí). Rozřízneme je a opatrně vyřízneme žilky a tučné části. Pak je dáme….
Podobné recepty jako Ledvinky na cibulce
Polévka na posílení imunity
Polévka na posílení imunity se hodí vždycky. A v sezóně chřipek a virových onemocnění vůbec, se hodí úplně nejvíc. Polévka plná zeleniny je tedy dobrá volba.
Podobné recepty jako Polévka na posílení imunity
Vepřové ledvinky na smetaně recept
Přidat komentář. Suroviny: ledvinky vepřové, cibule, olej, smetana, mouka hladká, kmín celý, sůl. Den předem si připravte ledvinky, které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrájím část ledvinek bez kanálků), protože to musíte dělat kousek po….
Podobné recepty jako Vepřové ledvinky na smetaně
Ledvinky recept
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. 2. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstra
Podobné recepty jako Ledvinky
Ledvinky dušené recept
Ledvinky podélně rozřízneme, vyřízneme močovody, očistíme je a nakrájíme na menší kousky. Videonávod: Jak očistit ledvinky Několikrát je spaříme vařící vodou a dobře propláchneme, abychom odstranili sraženiny. Na oleji osmažíme slaninu s cibulkou, přidáme ledvinky, koření a sůl a za mírného podléván
Podobné recepty jako Ledvinky dušené
Vepřové ledvinky dušené.
Postup přípravy receptu. 1. Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
Podobné recepty jako Vepřové ledvinky dušené.
Chłodnik litewski –studená polévka z červené řepy ...
Chłodnik litewski –studená polévka z červené řepy Zdroj: Marek Kučera. 12x. Pokud se v chladném počasí zahříváme teplými polévkami, v horkém létě přijdou vhod ty studené. V obsažené zelenině zůstává více vitaminů a minerálních látek a nosnou tekutinou bývá obvykle mléčný produkt, plný vápníku. A je-
Podobné recepty jako Chłodnik litewski –studená polévka z červené řepy ...
Ledvinky na slanině recept
Postup přípravy. Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2°C) na 48 hodin. Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme.
Podobné recepty jako Ledvinky na slanině
Hokaido polévka
Když se cibule smaží, tak připravíme dýni. Dýní pořádně opláchněte. Odkrojíme konce a vydlabeme semínka s dužinou. Po vydlabání ji nakrájíme na kostky. Nejlepší recepty na zpracování dýně hokkaido. Jak jednoduše připravit oblíbenou dýni.
Podobné recepty jako Hokaido polévka
Králičí párty ledvinky recept
Přidat komentář. Suroviny: ledvinky králičí, parmazán, olej olivový, sůl, semínka sezamová, koření chilli sušené, sukiyaki. Ledvinky nejdříve očistíme od tuku a blán. Do pánve wok nalijeme olivový olej (cca. 1cm ode dna)+ dvě PL Sukiyaki a necháme rozehřát. Mezitím si….
Podobné recepty jako Králičí párty ledvinky
Zklidňující likér z mateřídoušky a dalších bylin
Štítky bylina likér. Česká kuchyně. Do vína či alkoholu nakládali mniši, jeptišky i babky kořenářky léčivé byliny, aby zázračnými kapkami a tinkturami ulevili od bolesti těla i duše. Účinky jednotlivých bylin najdete v herbáři, kombinujte je podle potřeby. Tento likér zklidňuje, přichystá hezké sny
Podobné recepty jako Zklidňující likér z mateřídoušky a dalších bylin
Velikonoční polévka šmigrustovka
Velikonoční polévka šmigrustovka s uzeným masem a křenem. Velikonoční polévka šmigrustovka Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 8x. V některých částech Moravy znamená slovo šmigrust pomlázku a zvyky s ní spojené. Do polévky stejného jména přijde leccos vykoledovaného a zaručeně vyléčí i opičku stejného původu
Podobné recepty jako Velikonoční polévka šmigrustovka
Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy. Uvaříme těstoviny dle návodu, na pánvi osmahneme lososa pokapaného šťávou z citronu, posypeme kořením a solí. Když je maso téměř hotové, posypeme trochou kari a zalijeme 1/4 kelímku smetany. Tu necháme vyvařit do krémové hustoty, případně dochutíme kořením, které jsme dali na lososa
Podobné recepty jako Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou
Jablková žemlovka recept
Jablková žemlovka. Jablková žemlovka je jeden z oblíbených sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako dezert s karamelovou nebo vanilkovou omáčkou. 4,9 (38×) toprecepty.cz. 43 názorů. 80 min. 16.
Podobné recepty jako Jablková žemlovka
Bohatá luštěninová polévka
Bohatá luštěninová polévka. Luštěniny jsou nejen výborné a chuťově rozmanité, ale jsou i výborným zdrojem bílkovin, což je skvělé, pokud omezujete maso nebo chcete budovat svaly.
Podobné recepty jako Bohatá luštěninová polévka
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Hledáte ten nejlepší recept na nálev pro naložení utopenců, který bude opravdu vyladěný k dokonalosti? Pak rozhodně vyzkoušejte tento. Je opravdu snadný a zvládne ho i začátečník. Tak se do něho pusťte, ať máte co nejdříve naloženo.
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev
Hokkaido zapečená s Nivou
Suroviny: dýně hokkaido, cibule, česnek, sýr niva, olej olivový, černucha, koření ratattouille, jogurt bílý. Dýni pořádně omýt, protože se neloupe, rozkrojit, vydlabat semínka a pak nakrájet na větší měsíčky. Pozor, jde do ztuha, ať se neříznete.Dát do….
Podobné recepty jako Hokkaido zapečená s Nivou
Silný slepičí vývar recept
Suroviny: slepice, celer, mrkev, kořen petržele, nať petrželová, voda, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, sůl. Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou….
Podobné recepty jako Silný slepičí vývar
Bohatá luštěninová polévka
Na másle v kastrolu zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidejte i mrkev na kolečka a nadrobno pokrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut opečte a pak přidejte litr vody, hřebíčky, bobkový list a propláchnuté luštěniny bez vody. Nechte vařit cca 20 minut, pokud je polévka příliš hustá, dop
Podobné recepty jako Bohatá luštěninová polévka
Çilbir – turecká vejce
Postupně takto uvařte všechna vejce. Na talíř dejte kopeček ochuceného jogurtu, navrch položte dvě okapaná ztracená vejce, zakapejte chilli máslem a ozdobte zbylým koprem. Podávejte s čerstvým bílým chlebem. Cilbir – turecká vejce Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD.
Podobné recepty jako Çilbir – turecká vejce
Makový závin
Makový závin - křehký a plný chuti. Makový závin Zdroj: Pradobroty.cz. 28x. Rozpis je na dvě šišky makového závinu, pokud chcete jen jednu, použijte poloviční množství a vajíčko do těsta před použitím rozkvrdlejte, půlku odlijte (pomůže vám váha) a nechte na pomazání. 6 porcí.
Podobné recepty jako Makový závin
Slávky na víně
Postup přípravy. Slávky musíte nejprve důkladně očistit. Přesypte je do dřezu, napusťe ho studenou vodou a slávky nechte namočené cca 10 minut, mezitím pustí nečistotu. Následně je proberte a zbavte se rovnou těch, které jsou otevřené nebo prasklé.
Podobné recepty jako Slávky na víně
Hřejivý likér z jeřabiny a řebříčku. Hořká chuť likéru z jeřabiny a řebříčku ve vás vyvolá příjemný pocit tepla, který pomalu zaplaví celé tělo. Podél cest narazíte na dva druhy jeřabin – z jeřábu jedlého a jeřábu ptačího. Sníst můžete obojí plody, ale jeřabiny ptačí jsou hodně trpké.