Holandský řízek recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Holandský řízek je velmi oblíbený, zejména u dětí. Nejlépe s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g vepřové krkovičky
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • 80 až 100 ml sladké smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej na smažení
  • hladká mouka
  • kukuřičná strouhanka


Způsob přípravy

Vepřové maso na jemno umeleme. Přidáme 1 vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, špetku soli a pepře. Nakonec přidáváme smetanu, tak aby vzniklo husté těsto. Všechno dobře promícháme a uložíme na dvě hodiny do ledničky.

Zbylé vejce rozšleháme se lžičkou studené vody. Z vychlazeného těsta tvoříme placičky, každou obalíme klasicky jako řízek. V mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance.

Připravené řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Holandský řízek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandský řízek

Kde najít informace



×