Nakládané zelí z červené řepy a gigantů. recept
Připravíme lák a ještě teplým zalijeme nastrouhanou zeleninu a necháme dvě hodiny stát. Poté naplníme do sklenic a sterilizujeme 20 minut na 80-85 stupňů. Uvařeno Přidat do oblíbených (8×) Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu
Podobné recepty jako Nakládané zelí z červené řepy a gigantů.
Čalamáda bez zavařování recept
Suroviny: zelí bílé, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, deko. Zeleninu nakrájame a premiešame vo veľkom hrnci a zalejeme octom, olejom a cukrom. Pridáme Deko.Zaťažíme druhým hrncom plným vody a necháme 24….
Podobné recepty jako Čalamáda bez zavařování
Čalamáda recept
Papriky, rajčata, okurky, mrkev a oloupanou cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky (zeleninu můžeme dle potřeby měnit).
Podobné recepty jako Čalamáda
Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě :-) recept
čalamáda je z bilého hlávk. čerstv. zelí. Zelí nakrájat 5 kg asi /3 hlávky / malo nasolit,2-3 velke cibule nakrajat,1 červ, papriku nakrajat na rezančeky pre efekt./ 1,7 dcl vody varit a urobit zelko,pridat 1/2 l octu a 1/2 kg kryst. cukru.Zelí zalejeme horucim nálevom a nechame cez noc uležat, odst
Podobné recepty jako Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě :-)
Čalamáda vynikající
1 kg červených rajčat 1 kg zelených rajčat 1 kg okurek nakládaček 1 kg papriky 1 kg cibule 250 g cukru 50 g soli 250 ml octa 250 ml oleje
Podobné recepty jako Čalamáda vynikající
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky recept
Suroviny: okurky sterilované, cibule, sůl, paprika čerstvá červená, ocet, cukr, pepř, koření kari, koření chilli, deko. Přerostlé okurky nakrájíme se slupkou na tenká kolečka, přidáme nakrájenou cibuli, 3 lžíce soli, necháme 1 hodinku odležet.Po hodině přidáme do….
Podobné recepty jako Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Čalamáda, jak ji dělám já recept
Suroviny: paprika čerstvá bílá, okurky sterilované, zelí bílé, cibule, deko, voda, cukr, ocet. Vše pokrouhat na malé plátečky, kostičky jak chcete. Vše smíchat, nandat do sklenic, pořádně zatlačit do sklenic, ale pozor, bez puštěné šťávy ze….
Podobné recepty jako Čalamáda, jak ji dělám já
Policejní čalamáda recept
Postup přípravy. Okurky i cibuli nakrouháme na plátky (kolečka), osolíme, promícháme a necháme 2-3 hodiny vypotit. Pak bokem slejeme přebytečnou šťávu (bylo jí asi 750 ml), zalijeme nálevem, krátce svařeným z ostatních surovin a naskládáme do sklenic.
Podobné recepty jako Policejní čalamáda
Babiččina čalamáda recept
Všechny suroviny nakrájíme na půlměsíčky a nacpeme do láhví.Zalijeme vlažným nálevem a povážeme celofánem.Musí se nechat alespoň 14 dní uležet.….
Podobné recepty jako Babiččina čalamáda
Čalamáda recept
Postup přípravy. Kapustu (zelí) a papriku narežeme na rezance, pridáme na kolieska narezané uhorky, paradajky a cibuľu. Vsypeme nakladač, pridáme ocot a cukor a všetko dobre premiešame. Necháme 12 hodín odstáť. Potom uložíme do fliaš aj so šťavou, uzavrieme a sterilizujeme 10 minút, kým nechytnú vie
Podobné recepty jako Čalamáda
Dobrá křupavá čalamáda recept
3-4 mrkve nastrouhat na velkých slzách. 1/4 celeru nastrouhat na velkých slzách. 2 červené papriky nakrájet na proužky. 2 bílé papriky (světlezelené) nakrájet na proužky. 20 ks nedozrálých datlových rajčat zelených nakrájet na polovinu (lze nahradit květákem na plátky či malinké růžičky) česnek nakr
Podobné recepty jako Dobrá křupavá čalamáda
Zeleninová čalamáda recept
Suroviny: zelí bílé, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, feferonka, cukr, deko, ocet, olej. Všechnu zeleninu nastrouháme najemno. Přidáme olej, ocet, cukr a deko (přesít přes sítko). Promícháme, ochutnáme, popř. dochutíme. Dáme do….
Podobné recepty jako Zeleninová čalamáda
Čalamáda dle babičky recept
Suroviny: zelí bílé hlávkové, paprika čerstvá bílá, cibule, cukr krupice, deko, ocet, olej, feferonka. Zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem, a dekem, zalijeme octem a olejem, promícháme, zásadně ručně, nebotˇ je toho hodně a vždy lavor….
Podobné recepty jako Čalamáda dle babičky
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat. 5,0 (29×) savlinka 29 názorů 90 min 18. 10. 201
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Čalamáda recept
nakladana hliva ustricna. Suroviny: cibule, kapie, zelí, okurka čerstvá, mrkev, cukr krystal, ocet, deko. Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na jednoduchou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke….
Podobné recepty jako Čalamáda
Čalamáda moc dobrá recept
Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl. Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další….
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
Mamčina čalamáda recept
1 dcl oleje 120 g soli 30 ks umělého sladidla 15 ks nového koření 15 ks pepře celého 5 ks hřebíčku 1 lžička hořčičného semínka Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Mamčina čalamáda
Čalamáda DEKO
Desatero rad na téma čalamáda: zelenina v octovém nálevu Zeleninu namačkáme do čistých vymytých sklenic, zalijeme nálevem, očistíme hrdla a zavíčkujeme. Jak plnit zavařovací sklenice - jednoduchý návod Zavařujeme dle návodu na obale Deka 20 minut při 80 °C. TIP Čalamáda - nejlepší recepty
Podobné recepty jako Čalamáda DEKO
Čalamáda
1 ks feferonka Sladkokysel 1,50 l voda 0,50 l ocet bylinkový nebo vinný 150 g cukr 4 lžička sůl 3 lžíce pepř celý 1 balíček konzervační přípravek Pomůcky ke konzervování ovoce a zeleniny Dr.Oetker Postup přípravy receptu 1 Papriky rozpůlíme, vyjmeme jádřince a bílé přepážky a lusk pokrájíme na nudli
Podobné recepty jako Čalamáda
Moje červená řepa recept
Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu). Jak správně vařit červenou řepu Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky). Dáme do sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem, k
Podobné recepty jako Moje červená řepa
Červená řepa nakládaná a extra voňavá recept
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budeme umět připravit chutně, oblíbí si ji celá naše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí v našem kuchařském repertoáru. 5,0 (44×) srettka 90 názorů 170 min 28. 8. 2011 15:09 +7 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 1 dávka 8 kg červené
Podobné recepty jako Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Sterilovaná červená řepa s křenem recept
Jak správně vařit červenou řepu. Svaříme nálev, necháme vychladnout. Nálevem prolijeme nastrouhanou řepu. Přidáme nakrájenou cibuli, anýz dle chuti (cca 1 polévkovou lžíci) a na jemno nastrouhaný křen. Do množství z 5 kg jsem nastrouhala cca 15 cm dlouhý kořen křenu.
Podobné recepty jako Sterilovaná červená řepa s křenem
Červená řepa sterilovaná
Semínka fenyklu je dobré nechat v plátěném pytlíčku, aroma v nálevu zůstane a semínka pak nemusíme lovit. 3. Oloupanou řepu pokrájíme na hranolky nebo kostičky, které dáváme do čistých a suchých sklenic. Pokud máme řepu velkou jako pingpongové míčky, můžeme nechat vcelku a do sklenic je tak i nasklá
Podobné recepty jako Červená řepa sterilovaná