Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Během kynutí předehřejte troubu na 240 °C, vykynutý chléb vyklopte na plech a ihned vložte do horké trouby, na jejíž dno vlijte 100 ml vařící vody. Ihned uzavřete a snižte teplotu na 220 °C. Pečte asi 30 minut. Hotový chléb má tmavě zlatou barvu a zvoní při poklepu na spodní část.
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
1 porce 120 minut Suroviny voda (vlažná ) 500 ml med 1 lžíce olivový olej 2 lžíce droždí (sušené ) 1 sáček (7 g) špaldová hladká mouka 400 g sůl 1 lžička Recepty na domácí chléb, ze kterých se vám budou sbíhat sliny Postup přípravy Troubu předehřejte na 80–90 °C.
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Postup přípravy receptu. 1. Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do fo
Podobné recepty jako Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Špaldový podmáslový chléb vynikající
2. 2016 07:44. Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky, takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 400 ml a chleba byl výborný také.
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldovo-žitný chléb recept
Díky špaldové mouce má chleba výraznou chlebovou vůni, krásně popraskanou kůrku a je vláčný. Špalda má vysokou nutriční hodnotu a je výjimečná svým složením: má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B a neobsahuje choleste
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Špaldový kváskový chléb recept
chleba ze špaldové mouky v pekárně. Suroviny: kvas žitný, podmáslí, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, kvasnice, olej, kmín celý, otruby, sůl, vločky ovesné, semínka slunečnicová. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy recept
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou. Necháme ještě n
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Špaldový chléb se zakysankou recept
Postup přípravy. Asi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v teple (asi 2 hodiny).
Podobné recepty jako Špaldový chléb se zakysankou
Drážďanský špaldový chleba
1. Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou. 2. Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.
Podobné recepty jako Drážďanský špaldový chleba
Obyčejný špaldový chléb s kváskem recept
Přidat komentář. Suroviny: voda, cukr, olej, koření chlebové, sůl, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, droždí. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a….
Podobné recepty jako Obyčejný špaldový chléb s kváskem
Špaldový jemný chléb
Špaldový jemný chléb - recept: Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z.
Podobné recepty jako Špaldový jemný chléb
Špaldový podmáslový chléb recept
Suroviny: podmáslí, olej, sůl, cukr, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí sušené, otruby pšeničné, semínka slunečnicová. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední Po zvukovém signálu přidáme semín
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb
Špaldový podmáslový chléb z trouby recept
Suroviny: voda, podmáslí, med, kmín drcený, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka hladká, droždí čerstvé, Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin,….
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb z trouby
Špaldový chléb se semínky
Do 400 ml vlažné vody rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky. Důkladně promíchejte, přiklopte talířkem a nechte vzejít kvásek. Do mísy přidejte mouku, dále slunečnicová semínka, lněná semínka, chia semínka, dýňová semínka a lískové oříšky. Celou směs přidejte k mouce spol
Podobné recepty jako Špaldový chléb se semínky
Špaldový chléb s chia recept
1 lžíce oleje 1/2 lžíce chia semínek 1 lžička cukru 1 a 1/4 lžičky soli 1 lžička kmínu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Teplou vodu smíchejte s droždím a cukrem. Nechte 10 minut stát, ať vzejde kvásek. Mezitím nasypte do velké mísy zbytek
Podobné recepty jako Špaldový chléb s chia
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Vnoučkův chleba se špaldou recept
Máme domácí pekárnu, kde chleba zamísíme a jakmile se ukončí poslední míchání, pekárnu vypnu, těsto přendám do kastrolu s pečícím papírem a nechám kynout (i několik hodin 3 - 6 hodin, nebo i přes noc) Jakmile je těsto nakynuté, upeču chleba v elektrické troubě nahřáté na 240 stupňů zakrytý poklicí,
Podobné recepty jako Vnoučkův chleba se špaldou
Grahamový špaldový kváskový chléb recept
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme semínka. Pečeme na celozrnný program.
Podobné recepty jako Grahamový špaldový kváskový chléb
Špaldový podmáslový chléb z domácí pekárny
Špaldový podmáslový chléb z domácí pekárny Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů) Množství: neuvedeno Obtížnost: Snadné Příprava: neuvedeno Vaření: 1 hod. 40 min. Speciální kritéria: neuvedeno (0 hlasů) Ohodnotit recept 3× přidáno do oblíbených Tisk Přidat do oblíbených Pracovní postup:
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb z domácí pekárny
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu….
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 200 ml mléka, 200 ml černého piva, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžici octa, 100 g špaldové mouky, 200 g žitné celozrnné mouky, 300 g pšeničné hladké mouky, do mouky si uděláme tři důlky: do prvního důlku dáme 1 a 1/2 lžičky cukru s 25 g droždí
Podobné recepty jako Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Špaldovo-tvarohový chléb
Mouku nasypeme do mísy a ve středu uděláme důlek, do kterého dáme droždí a pokapeme ho medem a trochou vlažné vody. Přikryjeme utěrkou, dáme na teplé místy, aby vzešel kvásek. Pak přidáme tvaroh, sůl a olej ( můžeme přidat i semínka z dýně, slunečnice, atd. ), dobře promícháme, podle potřeby přidáme
Podobné recepty jako Špaldovo-tvarohový chléb
Špaldový chlebíček s banány a borůvkami
1 porce 90 minut Suroviny olivový olej (na vymazání formy) celozrnná špaldová mouka 190 g mletá skořice 2 lžičky jedlá soda 1,5 lžičky ovesné vločky 50 g borůvky (čerstvé nebo mražené) 100 g banán 3 ks vejce 3 ks med (nebo javorový sirup) 90 g olej (makadamový) 60 ml vanilkový extrakt 1 lžička
Podobné recepty jako Špaldový chlebíček s banány a borůvkami