Šumavská bramboračka recept
Suroviny: houby, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, majoránka, kmín celý, sůl, pepř, sádlo, petrželka. Oloupané brambory a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme lžičkou kmínu, osolíme, zalijeme asi 1,5 litru vody a vaříme do….
Podobné recepty jako Šumavská bramboračka
Šumavský bramborák recept
Šumavský bramborák. Dozlatova smažené bramboráky lákavě voní česnekem a majoránkou. Šumavský bramborák přece jen voní malinko jinak - k česneku a majoránce se přidává ještě vůně drobně krájeného a osmaženého kořeněného loveckého salámu, který je vmíchán do těsta. 4,9 (34×) HonzaB. 14 názorů.
Podobné recepty jako Šumavský bramborák
Šumavský bramborák, pečený v troubě
Suroviny: brambory, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránka, maso uzené, mouka hrubá, sádlo, zelí kysané. Uzené maso uvaříme (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk) a pak nakrájíme na kostičky.Nastrouháme syrové brambory….
Podobné recepty jako Šumavský bramborák, pečený v troubě
Brambory Šumavské s kapustou
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte... více o Gratinované brambory 40 minut Kuřecí stripsy se šťouchanými brambory Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 prou
Podobné recepty jako Brambory Šumavské s kapustou
Šumavský bramborový nákyp recept
Suroviny: brambory, zelí kysané, maso uzené, smetana zakysaná, cibule, mléko, víno bílé, máslo, olej, ořech muškátový, majoránka, paprika sušená sladká, pepř, sůl. Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Cibuli ...
Podobné recepty jako Šumavský bramborový nákyp
Bramborák Sejkorky recept
Okrájíme a nastrouháme najemno brambory, rukou je stlačíme a slijeme vodu. Nastrouháme cihlu, přidáme 1-2 vajíčka, osolíme, opepříme. Nasypeme kmín, majoránku,prolisovaný česnek. Nakonec zahustíme hladkou moukou a strouhankou. Těsto by nemělo být řídké, přidáme více strouhanky. Okamžitě smažíme na r
Podobné recepty jako Bramborák Sejkorky
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada ...
Pravé Šumavské chlupaté knedlíky nebo bosáky alias drbáky ( protože se drbaly na struhadle ) se dělají pouze z vařených a syrových brambor a přidává se pouze sůl. Syrové brambory se nastrouhají veškerá voda se z nich v plátěné pleně vymačká a to hodně,až se zdá skoro suché a k němu se přidají vařené
Podobné recepty jako Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada ...
Šumavské Bramboráky
Z Brambor uděláme těsto do nějš namícháme česnek,sůl ,majoránku a salám! Poté vše důkladně promícháme!Pak necháme chvilku být !Po chvilce smažíme na pánvičce několik pár minut. Zkuste také Krůtí roláda se žampiony 45 0 0 60 7 0 1 Frankfurtský závitek 45 2 4
Podobné recepty jako Šumavské Bramboráky
Šumavská polévka
1 dávka 1,5 l vývaru 2 hrsti hub 5-6 středně velkých brambor drcený kmín sůl pepř máslo (na jíšku) hladká mouka (na jíšku) ocet 250 ml 33% smetany plátek másla 1 menší cibule
Podobné recepty jako Šumavská polévka
Bramborový rýpl recept
Tématické fráze: rýpl z brambor rypl jídlo šmorn co je to rypl. Suroviny: brambory, sůl, mouka hrubá, sádlo. Předem uvařené vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme a lehce vidličkou promícháme s hrubou moukou tak, aby vznikly….
Podobné recepty jako Bramborový rýpl
Šumavské řízky recept
4 600 g brambor 80 - 100 g hladké mouky 4 plátky uzené krkovičky špetka mletého černého pepře majoránka 2 stroužky česneku 2 vejce sůl olej na smažení Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Osolím
Podobné recepty jako Šumavské řízky
Šumavský bochník recept
Suroviny: mléko, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, droždí sušené, semínka slunečnicová, kmín celý, česnek, brambory
Podobné recepty jako Šumavský bochník
Babiččiny zelňáky recept
Do mísy dáme mouku, vymačkané a pokrájené zelí, sádlo, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a vypracujeme těsto. Jak se připravuje kysané zelí Z hotového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, ze kterého vykrajujeme kolečka. Vykrojená kolečka ukládáme na sádlem vymazaný plech a pečeme v troubě na 200 °C do
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky
Bramborové škubánky s mákem a švestkami v rumu
Škubánky dokazují, jak jsou brambory variabilní. Stačí je uvařit, zalít vodou, nechat zapařit a škrob v nich se promění v přírodní lepidlo, které z hlíz vytvoří kaši konzistenci těsta. Můžete ji rovnou odkrajovat na talíř do tvaru bochánků nebo je nechte mírně zchladnout a opečte je dozlatova na roz
Podobné recepty jako Bramborové škubánky s mákem a švestkami v rumu
Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty
Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete. Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout. Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolt
Podobné recepty jako Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty
Květákový mozeček s klobáskou a bramborami
Recepty. Přílohy. Obliba jemného telecího mozečku byla v naší (stejně jako ve francouzské) kuchyni vždycky veliká, ale jelikož vždy šlo o poměrně málo dostupnou surovinu, nahrazoval se v lidové kuchyni květákem. Geniálně jednoduchý pokrm podávejte s vařenými bramborami, doplnit ho můžete nějakou dob
Podobné recepty jako Květákový mozeček s klobáskou a bramborami
Gratin Dauphinois – brambory zapečené se smetanou ...
Brambory nakrájejte pomocí mandlolíny (nebo velmi ostrého nože) na tenké plátky – pozor na prsty! Dejte plátky brambor do rendlíku se smetanou, česnekem a polovinou másla. Důkladně osolte a opepřete, přiveďte k varu, potom zmírněte teplotu a brambory vařte 4 minuty. Rendlík odstavte.
Podobné recepty jako Gratin Dauphinois – brambory zapečené se smetanou ...
Pyttipanna – skandinávské zapečené brambory s masem a ...
Brambory nakrájejte na zhruba stejné kousky jako maso. Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte máslo a přidejte trošku oleje. Až se rozehřeje, vsypte brambory a opečte je dozlatova. Vyndejte je děrovanou naběračkou.
Podobné recepty jako Pyttipanna – skandinávské zapečené brambory s masem a ...
Šumavský králík
Poslední sledované recepty. 69. Vylepšený nepečený dort. Svatomartinská husa 5…. Kachna pomalu pečená. Šumavský králík - recept: Králíka naložíme do marinády na 24 hod. Pak upečeme.
Podobné recepty jako Šumavský králík
Zapečené brambory s houbami
Houby důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Na jemno nasekejte šalotky a estragon. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Houby, bramborové plátky, nasekané šalotky a estragon vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smíchanou smetanou s vývarem.
Podobné recepty jako Zapečené brambory s houbami
Bramborové ovocné knedlíky
Postup přípravy. Nejprve dejte vařit brambory, a to ve slupce. Uvařené je nechte vychladnout a oloupejte. Brambory nastrouhejte najemno, přidejte vejce, sůl a mouku a zapracovávejte. Nechte si ještě další mouku připravenou, kdyby se těsto lepilo.
Podobné recepty jako Bramborové ovocné knedlíky
Irský colcannon – luxusní verze bramborové kaše
Irský colcannon – luxusní verze bramborové kaše Zdroj: Marek Kučera. 15x. Národní pokrm, k němuž se vážou dětské vzpomínky každého Ira. I vzdálená připomínka toho, jak brambory držely tuhle zemi nad vodou a jak tzv. bramborový hladomor kdysi přinutil velkou část populace k emigraci. Každopádně toto
Podobné recepty jako Irský colcannon – luxusní verze bramborové kaše
Pečené brambory v soli s tvarohem
Vezměte si menší zapékací pekáč, nasypte do něj všechnu sůl a do soli rozprostřete připravené brambory. Lehce s nimi pootočte, aby držely na svém místě. Pekáč dejte do trouby, přiklopte alobalem a brambory pečte 50 minut při 170–180 °C. Poté stáhněte teplotu na 160 °C, odstraňte alobal a brambory pe
Podobné recepty jako Pečené brambory v soli s tvarohem