Švestkové čatní recept
Suroviny: švestky, jablko, cibule, cukr, sůl, zázvor mletý, skořice mletá, pepř mletý, koření hřebíček, ocet. Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané, jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule.Zastrekneme vodou a rozvaríme.Rozmixujeme, pridáme ostatné….
Podobné recepty jako Švestkové čatní
Pikantní švestkové chutney recept
1 dávka. 1,5 kg švestek. 300 g třtinového cukru. 1 lžička mletého zázvoru. 3 stroužky česneku. 2 chilli papričky (nemusí být) 10 hřebíčků. 2 lžičky mleté skořice. 0,25 lžičky strouhaného muškátového oříšku.
Podobné recepty jako Pikantní švestkové chutney
Voňavé švestkové čatní s cibulí
60 minut Suroviny čerstvé švestky 1 kg cibule 2 ks sádlo 2 lžíce bobkový list 2 ks skořice (celá ) 1 svitek hřebíček 6 ks třtinový cukr 400 g jablečný ocet 100–200 ml sůl (podle chuti) Výběr báječných receptů ze švestek Postup přípravy Ve velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozehřejte sádlo.
Podobné recepty jako Voňavé švestkové čatní s cibulí
Švestkové čatní
Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřinec a pokrájíme také na malé kousky, stejně tak i cibuli. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle. Všechny uvedené suroviny vložíme do většího hrnce a směs důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Švestkové čatní
Brusinkové čatní
V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadlo mohou mít sladkou, ale i nasládlou notu. Čatní je výtečné z cibule, ale také z lesních plodů jako jsou brusinky. Čatní z brusinek skvěle doplní svíčkovou, ale i další masové nebo zeleninové pokrmy.
Podobné recepty jako Brusinkové čatní
Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami recept
Suroviny na marinádu smícháme dohromady. Měla by být hladká a chutnat pikantně sladko kysele, líp to neumím popsat. Maso (nechané v celku) do této marinády ponoříme a necháme nejlépe přes noc v ledničce. Prohřejeme troubu na 200°C, vložíme pekáč s tukem a necháme rozpálit.
Podobné recepty jako Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami
Pikantní rajčatové čatní recept
1 balíček želírovacího cukru 2:1 300 g červené cibule 2-3 stroužky česneku 1 větší mrkev nebo 150 ml mrkvové šťávy 1 -2 chilli papričky 50 g rajčatového protlaku kůra a šťáva z půlky citrónu 2 PL balzamikového octa 3 KL soli čerstvě mletý pepř čerstvá bazalka Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Ho
Podobné recepty jako Pikantní rajčatové čatní
Švestkové chutney
Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří. Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut. Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte. Když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť
Podobné recepty jako Švestkové chutney
Cibulové chutney (čatní)
Na olivovém oleji orestujeme cibuli spolu s nakrájenou chilli papričkou po dobu přibližně 10 minut. Jak restovat cibuli K orestovanému základu přidáme cukr a sůl. Zalijeme vinným octem a pozvolna vaříme zhruba 25 minut. Uvařené chutney navrstvíme do připravené sklenice.
Podobné recepty jako Cibulové chutney (čatní)
Pečený bůček se švestkovým čatní
Pečený bůček se švestkovým čatní Zdroj: Johana Pošová. 4x. Bůček je klasika a švestky k vepřovému také – vzpomeňte si na starobylé uzené se švestkovou omáčkou nebo panenku plněnou sušenými švestkami. Také v podobě pikantního čatní švestky skvěle doplní maso. 4 porce.
Podobné recepty jako Pečený bůček se švestkovým čatní
Čatní 5x recept
Švestkové čatní s jablky: Jablka nastrouháme nahrubo, švestky na malé kousky. Přidáme rozinky, 1/2 šálku vody (1 dl) a cukr a povaříme dohusta. Pak přidáme koření a ještě krátce povaříme. Horké plníme do nahřátých sklenic.
Podobné recepty jako Čatní 5x
Chutney švestkové
Postup přípravy receptu. 1. Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychla
Podobné recepty jako Chutney švestkové
Čatní z meruněk a cibule podle baviče Petra Novotného ...
labužník meruńky zavařujeme. meruňky, cibule, cukr, koření hřebíček, zázvor, květ muškátový, skořice, Cibuli nakrájíme na kolečka a s cukrem povaříme ve 2 dl vody dosklovita. Pak přidáme meruňky, hřebíček a vaříme 10 minut. Přidáme zbytek koření a….
Podobné recepty jako Čatní z meruněk a cibule podle baviče Petra Novotného ...
Švestkové těstoviny recept
testoviny se skorici. švestky, , skořice mletá, koření hřebíček, cukr krupice, pudink vanilkový, těstoviny, sůl, máslo, perník strouhaný, cukr moučkový. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách….
Podobné recepty jako Švestkové těstoviny
Jelení kýta se švestkovou omáčkou recept
Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne. Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme. Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži
Podobné recepty jako Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Švestkové knedlíky recept
Suroviny: mouka hrubá, vejce, sůl, voda, droždí čerstvé, švestky, tvaroh, cukr moučkový, máslo. Švestkové knedlíky - nejoblíbenější sladké jídlo v našich zemích. Tyto jsou z těsta kynutého, začátečníci sáhnou asi spíš po receptu s těstem….
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky
Švestkové buchty z kynutého těsta recept
Švestkové buchty z kynutého těsta. Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém případě si upečeme dobrotu. 4,8 (14×) MiskaM. 10 názorů. 60 min.
Podobné recepty jako Švestkové buchty z kynutého těsta
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami recept
Postup přípravy. Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny (u kýty to stačí). Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme do hrnce zeleninu s rozetřeným česnekem a pomalu vaříme společně
Podobné recepty jako Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Švestkové čatní k masu
Rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou červenou cibuli a osmahneme. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme na drobno nakrájené švestky a zalijeme vínem. Dusíme asi 20 minut do mírného zhoustnutí. Přidáme sůl a mletý bílý pepř, popř. cukr podle chuti. Necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Švestkové čatní k masu
Ricottové bochánky s brusinkami recept
Suroviny: sýr ricotta, vejce, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, olej, prášek do pečiva, sůl, brusinky sušené, kůra citronová, vejce. Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.Z těsta vyválíme….
Podobné recepty jako Ricottové bochánky s brusinkami
Nejlepší česneková pomazánka s brusinkami na jednohubky recept ...
Přidat komentář. Suroviny: sýr eidam, majonéza, česnek, jogurt bílý, kompot brusinkový, sýr hermelín. Sýr nastrouháme najemno, majonézu, brusinky a jogurt smícháme, přidáme sýr a prolisovaný česnek. Mažeme na jednohubky (nejlepší jsou z tmavého….
Podobné recepty jako Nejlepší česneková pomazánka s brusinkami na jednohubky ...
Švestková bublanina
Švestková bublanina. Švestková bublanina Zdroj: Marek Kučera. 8x. Ano, my víme, má být správně třešňová. Ale recept jsme si vypůjčili z francouzské kuchyně, kde se tzv. clafoutis peče v trochu vláčnější podobě a těsto připomíná spíš palačinky. A tam se do bublaniny dává různé ovoce, dokonce i fíky –
Podobné recepty jako Švestková bublanina
Klasické české slíváky recept
Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr krupice, mléko, vejce, máslo, cukr vanilkový, sůl, švestky. Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.Potom přidáme zbylý cukr,….
Podobné recepty jako Klasické české slíváky