Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené)
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené) Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví. 5,0 (39×) 1
Podobné recepty jako Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené)
Vdolky rozpeky
1 Necháme vzejít kvásek : vlažné mléko, droždí, cukr. 2 Kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca 90 minut kynout na teplém místě. 3 Vykynulé těsto prohněteme a na pomoučněném vále připravíme 4 nebo 8 bochníčků. 4
Podobné recepty jako Vdolky rozpeky
Plzeňské rozpeky recept
Plzeňské rozpeky. Rozpeky jsou krajové pečivo z okolí Plzně. Jsou výborné jako příloha místo knedlíků k houbové omáčce, k dušené mrkvi s masem apod. Jinde se zase pečou na sladko jako "kapsy" plněné švestkami zasypané mákem. 4,8 (13×) Alicka. 32 názorů.
Podobné recepty jako Plzeňské rozpeky
Jitrnicový rozpek recept
Suroviny: jitrnice, cibule, vejce, sůl, pepř, sádlo, olej, brambory, kmín celý, zelí kysané. Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen….
Podobné recepty jako Jitrnicový rozpek
Rozpeky k dušené mrkvi recept
Rozpeky k dušené mrkvi. Tradiční příloha nejen k dušené mrkvi ale i třeba k masu. To jsou rozpeky pocházející z Plzeňska. Jejich příprava není vůbec složitá, pojďte je zkusit upéct podle tohoto receptu. 5,0 (3×) RubyRom. 2 názory. 60 min. 29.
Podobné recepty jako Rozpeky k dušené mrkvi
Rozpeky
1 Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto, které necháme chvíli kynout. Z těsta pak děláme menší ploché vdolky, které na povrchu potřeme vodou a v předehřáté troubě upečeme na plechu. Poděl
Podobné recepty jako Rozpeky
Plzeňské rozpeky recept
Postup přípravy receptu Plzeňské rozpeky. Začneme přípravou kvásku z trochy mléka, droždí a cukru. Vedle si promícháme mléko se žloutky. Do mísy s moukou přidáme již vzešlý kvásek, rozmíchané žloutky s mlékem, rozpuštěné máslo a sůl. Vyhněteme těsto a dáváme do tepla vykynout.
Podobné recepty jako Plzeňské rozpeky
Plzeňské rozpeky
Postup Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka zadělané jen vodou. Pro zjemnění je možno přidat mléko. Utvoříme větší ploché vdolky a dáme vykynout. Upečeme je na plechu s povrchem potřeným vodou. K vepřovému masu s mrkví se hodí rozpeky znamenitě. Přesně tyto dělávala i babička. Mouku jsem proto použi
Podobné recepty jako Plzeňské rozpeky
Houbovka a rozpeky
1 Nejprve si připravte rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek. Přidejte do zbylé osolené mouky, vlijte rozpuštěný tuk a tolik vlažné vody, aby vzniklo těsto husté asi jako na buchty. Nechte vykynout zakryté čistou utěrkou.
Podobné recepty jako Houbovka a rozpeky
Dnešický rozpek
1. Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky. 2. Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný plech utvoříme dva ploché velké bochánky a necháme opět vykynout. 3. Pečeme nejprve v silněji vyhřáté troubě.
Podobné recepty jako Dnešický rozpek
Vdolky rozpeky
Vdolky - rozpeky - recept: Necháme vzejít kvásek : vlažné mléko, droždí, cukr.Kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca 90 minut kynout
Podobné recepty jako Vdolky rozpeky
Houbovka a rozpeky
Houbovka a rozpeky - recept: Nejprve si připravte rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek. Přidejte do zbylé osolené mouky, vlijte rozpuštěný Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek.
Podobné recepty jako Houbovka a rozpeky
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami recept ...
Suroviny: houska, sýr nastrouhaný, vejce, sůl, pepř, smetana 12%, pažitka, petrželka. Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít….
Podobné recepty jako Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami ...
Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem recept
Z trochy vlažné vody, cukru, droždí a 2 lžic mouky (vše z připraveného, odváženého množství surovin) umícháme jednoduchý kvásek, který necháme 20 minut pracovat. K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude 45-60 minut kynout. Vykynuté ho na stole propracujeme, rozdělíme na 8 dílů
Podobné recepty jako Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem
Plzeňské roštěnky recept
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené) Plzeňské vepřové Tématické fráze: plzeńské roštěnky roštěná recept roštěnky roštěnky recept plzeňské recepty plzensky knedlik recept roštěná recepty roštěná z vepřového masa bramborovy knedlík plzenske pivo a zdravi smazena rostena r
Podobné recepty jako Plzeňské roštěnky
Dušená mrkev II.
Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme. 2. Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Podobné recepty jako Dušená mrkev II.
Mrkev s rozpekama recept
Maso nakrájíme na kostky a podusime na cibulce do měkka. Smíchame dohromady, necháme převařit, aby se spojily chuťe a dochutíme solí, cukrem a octem podle své chuťi. Na rozpeky vypracujeme těsto a udeláme malé bochánky a dáme péct do trouby na 190°C. Pečeme do zlatova.
Podobné recepty jako Mrkev s rozpekama
Rozplácle pečené kuře recept
Kuře zbavené páteře rozevřeme, obrátíme kůží nahoru a ještě odřízneme poslední článek křidélek, která by se připalovala, stehna nasměrujeme směrem k sobě na pečení, nikoli ven. V misce připravíme kořenící směs, smícháme všechny ingredience. Nejprve posypeme vnitřní (teď již spodní) stranu kuřete ...
Podobné recepty jako Rozplácle pečené kuře
Újezdecké ořechové řezy recept
Po upečení necháme chvíli vychladnout, položíme na ně tác, opatrně převrátíme a vyklopíme. Do mističky prosejeme cukr, zalijeme horkou vodou, přidáme lžíci citronové šťávy, olej, rozšleháme a nalijeme na řezy. Pomocí velkého nože uhladíme a necháme zaschnout. Studené krájíme na podlouhlé kousky.
Podobné recepty jako Újezdecké ořechové řezy
Rozpraskané čokoládové sušenky recept
110 g krupicového cukru. 50 g másla. 2 vejce. 60 g sušených brusinek nebo rozinek. 40 ml rumu. 100 g hladké mouky. 1/2 lžičky jedlé sody. špetka soli. 100 g moučkového cukru na obalení.
Podobné recepty jako Rozpraskané čokoládové sušenky
Spaghetti con le cozze: voňavé špagety se slávkami ...
Vše podlijte bílým vínem a vyvařte, aby se odpařil alkohol. Do směsi přidejte nakrájenou papričku, rajčata a přilijte trochu vody. Vše společně duste ještě dalších pár minut. Směs smíchejte se špagetami, dochuťte solí, pepřem, bylinkami a šťávou z citronu. Na závěr vše zakápněte olivovým olejem. Spa
Podobné recepty jako Spaghetti con le cozze: voňavé špagety se slávkami ...
Krůtí sekaná se špenátem
Krůtí sekaná se špenátem. Sekaná z krůtího masa je skvělá varianta, pokud příliš neholdujete hovězímu či vepřovému. A přidáním špenátu jí dodáte výborný šmrnc!
Podobné recepty jako Krůtí sekaná se špenátem
Rozpékané plněné pečivo nebo chléb recept
Naplněné pečivo či chléb zaklopíme odříznutou pokličkou, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů rozpéct dokřupava. Čas neuvádím, to záleží na druhu a velikosti pečiva. Máme-li větší bochník chleba, doporučuji ho zabalit do alobalu nebo peč.papíru, aby při delším rozpékání kůrka příliš neztvrdla.
Podobné recepty jako Rozpékané plněné pečivo nebo chléb