žitný chléb podle chez (rusko) recept


žitný chléb podle chez (rusko) recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na žitný chléb podle chez (rusko), které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření žitný chléb podle chez (rusko). Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších žitný chléb podle chez (rusko) receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Recept: Žitný chléb (Rusko)

Chléb: 440g kvásku,330g žitné mouky (celozrnné nebo obyčejné),1 lžička soli, 200ml vody vlažné vody Formu na biskupský chlebíček si vymažeme máslem. Smícháme všechny ingredience a uhněteme těsto. Pokud možno nepřidáváme mouku; pokud se těsto lepí, navlhčíme si ruce. Těsto přendáme do připravené form

Podobné recepty jako Recept: Žitný chléb (Rusko)

Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Po dvaceti minutách pekáček s vodou z trouby vyndejte, teplotu snižte na 190 °C a nechte troubu odvětrat. Poté opět zavřete a pečte ještě dalších 20 minut. Chléb nechte vychladnout na mřížce. PRIMA TIP: Chleba krájejte až po vychladnutí, aby zůstal krásně v celku. Jednoduchý žitný chléb se špaldovou

Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Špaldovo-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špaldovo-žitný chléb recept

Postup přípravy. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosejeme všechny tři mouky (žitná jde hůř, ale jde to, nebojte se toho). Přidáme sůl, kmín a koření a promícháme.

Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb

Žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb recept

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout. Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v

Podobné recepty jako Žitný chléb

Žitný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chleba recept

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka žitná chlebová, podmáslí, sůl, kmín celý. K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto….

Podobné recepty jako Žitný chleba

Žitný chléb z pekárny

Suroviny: voda, med, ocet, olej, mouka žitná chlebová, sůl, kvasnice. Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750….

Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny

recept internet
recept internet

Světlý pšenično-žitný chléb (list) recept

Světlý pšenično-žitný chléb (list) Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/vMGr

Podobné recepty jako Světlý pšenično-žitný chléb (list)

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude….

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

recept internet
recept internet

Žitný celozrnný chleba se semínky recept

Vymažeme formu na chleba sádlem, těsto do ní urovnáme, i s formou uzavřeme ve velkém sáčku a necháme nakynout (cca 2 hodiny). Vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a upečeme - po cca 35-40 minutách chleba z formy opatrně vyklopíme na plech a 10-15 minut dopečeme. Krájíme nejdřív po 12 hodinác

Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept

Postup přípravy. Večer před pečením smícháme v míse kvásek (50 g), žitnou chlebovou mouku (200 g) a vodu (300 ml) do hladkého těstíčka a v zakryté míse necháme v teple do rána. Ráno (po 10-12 hodinách) má těstíčko zvětšený objem, je velice napěněné a příjemně voní kváskem.

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chleba se semínky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chleba se semínky recept

Suroviny: kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl. k vykvašenému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v….

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba se semínky

Dědův pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dědův pšenično-žitný chléb recept

Suroviny: voda, olej, ocet, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, kmín celý, cukr, droždí sušené. Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, já jsem zapnula program základní bílý, střední velikost, kůrka tmavá (mám pekárnu moulinex)

Podobné recepty jako Dědův pšenično-žitný chléb

Žitný chléb podle Lucasinky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb podle Lucasinky recept

Suroviny: mouka celozrnná, mouka žitná, mouka chlebová, voda, melasa, sůl, droždí sušené, cukr. Všechny druhy mouky smícháme ve větší míse. V prostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu….

Podobné recepty jako Žitný chléb podle Lucasinky

Vláčný žitný chléb

Čočka na kyselo. Klasické lečo. Vláčný žitný chléb - recept: Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí.

Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb

Výborný domácí chléb z žitného kvásku recept

Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne (na cca 12 hod). Těsto nám pěkně vykyne. Vykynuté těsto si nandáme na silikonový vál a začneme přidávat ostatní suroviny. Pšeničnou chlebovou mouku,

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Domácí pšenično žitný chléb recept

1 sáček sušeného droždí 1 lžička cukru Těsto: 300 g pšeničné hladké mouky 200 g žitné mouky 3 lžičky soli 2 lžičky drceného kmínu 300 ml vlažné vody 1 lžíce octa Na potření: 1 vejce 2 g kmínu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o

Podobné recepty jako Domácí pšenično žitný chléb

Žitný kváskový chleba z remosky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kváskový chleba z remosky recept

Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit. Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku). Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 4

Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba z remosky

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept

250-270 ml vody (lepší je vodu smíchat se dvěma lžícemi bílého jogurtu tak, aby to dohromady dalo 250-270 ml) 100 g žitné chlebové mouky jemně mleté. 400 g hladké mouky pšeničné. 100-120 g vařených brambor ve slupce. 3 lžičky soli (používám odměrku z domácí pekárny) 1 velká lžíce drceného kmínu. 1 v

Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /

Kmínový pšenično-žitný chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kmínový pšenično-žitný chléb

Postup přípravy receptu. Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a do něj nasypeme droždí a zahrneme. Zapneme program 1. - základní, basic.

Podobné recepty jako Kmínový pšenično-žitný chléb

recept internet
recept internet

Celozrnný chléb pšenično-žitný recept

Suroviny: voda, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, kvas žitný, kmín drcený, sůl, droždí čerstvé. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na….

Podobné recepty jako Celozrnný chléb pšenično-žitný

recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb („prvňáček”) recept

Postup přípravy. Večer si do mísy dáme 50 g žitného kvásku, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Ráno, po 12 hodinách, by mělo být kváskové těsto nadýchané plné bublinek. Odebereme si trochu kvásku do skleničky a uložíme do ledničk

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb („prvňáček”)

100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják Recepty ...

100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják - recept: Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg.

Podobné recepty jako 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják Recepty ...

Pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb recept

1. 3. 2009 07:37 tejaja Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 300 ml vody 2 lžíce oleje 1 lžíce medu 1 lžička soli 1/2 lžičky anýzu 1 lžička kmínu 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry 360 g polohrubé mouky 200 g žitné mouky 14 g droždí Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb

Kde najít informace



×