Veselé a voňavé Velikonoce
Svátky jara jsou už zase na dosah ruky. Příroda kolem nás se zazelená a rozkvete. Vzduch se provoní, doteď lezavý vítr začne být vlahý a příjemný. Ráno a brzy večer nebudeme muset svítit. Sluníčko bude už prokazatelně hřát naše zimou zkřehlá těla i po slunečním svitu toužící duše. Teplé kabáty a prošívané bundy uložíme na dno svých šatníků a do ulic vyrazíme v jarních kabátech, šatech, sukních, lehkých mikinách, nebo dokonce v tričku a v šortkách. Těžké a teplé boty vyměníme za lodičky a sandály. Náš krok bude lehčí a pružnější, tvář nastavíme slunci či jarnímu dešti a bude nám fajn. Znáte někoho, kdo by se na to netěšil?
S prvními jarními svátky je samozřejmě spojené i typické hodování. Některá jídla jíme prostě jen o Velikonocích. Alespoň většina z nás. Protože v probouzející se přírodě se dobře daří i zeleným bylinkám, jsou jich tato jídla plná. Dodají nám energii a potřebné vitamíny, které nám přes zimu možná chyběly. Jsou svěží, čerstvé, voňavé. Stejně tak jako jídla z naší nabídky receptů. Ke všem těm pečeným masům se kromě zelených bylinek jistě hodí i pár dalších receptů, třeba na beránka, na mazanec, na vajíčkový salát. Takže si žívejte jarních dní a při tom si i pochutnejte na skvělém jídle.
Velikonoční sladká roláda
Lehký moučník jako stvořený k posezení s přáteli u kávy nebo sklenky vína.
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí je jemné a křehké maso. Na velikonočním stole by chybět nemělo.
Pomalu pečené kuře s brambory
Skvělé a snadno připravené jídlo. S novými bramborami to bude velká pochoutka.