Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Voňavé švestkové čatní s cibulí
Švestkové čatní je perfektní k výrazným masům, paštice nebo sýrům. A když si pár sklenic zavaříte, v zimě vám připomenou všechny štědré dary podzimu. 2 porce 60 minut Suroviny čerstvé švestky 1 kg cibule 2 ks sádlo 2 lžíce bobkový list 2 ks skořice (celá ) 1 svitek hřebíček 6 ks třtinový cukr 400 g
Podobné recepty jako Voňavé švestkové čatní s cibulí
Švestkové čatní recept
Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané, jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule. Zastrekneme vodou a rozvaríme. Rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti pridáme ocot, podusíme ešte 5 minút . Vložíme do fľaštičiek a sterilizujeme 15 minút od bodu varu.
Podobné recepty jako Švestkové čatní
Čatní 5x recept
Cibuli a česnek jemně nakrájíme, zesklovatíme na oleji, přidáme kousky rajčat, ocet a na mírném ohni dusíme 30 min. Feferonky rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na drobné kostičky, přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme houstnout 90 min. Čatní plníme do dvou 1/2 l sklenic vypláchnutých hor
Podobné recepty jako Čatní 5x
Švestkové čatní
Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřinec a pokrájíme také na malé kousky, stejně tak i cibuli. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle. Všechny uvedené suroviny vložíme do většího hrnce a směs důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Švestkové čatní
Cibulové chutney (čatní)
Na olivovém oleji orestujeme cibuli spolu s nakrájenou chilli papričkou po dobu přibližně 10 minut. Jak restovat cibuli K orestovanému základu přidáme cukr a sůl. Zalijeme vinným octem a pozvolna vaříme zhruba 25 minut. Uvařené chutney navrstvíme do připravené sklenice.
Podobné recepty jako Cibulové chutney (čatní)
Čatní jablečné s cibulí
Postup přípravy receptu. 1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem, přidáme ostatní přísady a necháme asi hodinu probublávat. 2. Hotové dáme do sklenic, dobře uzavřeme a uchováváme v chladu. (Nebo je mož
Podobné recepty jako Čatní jablečné s cibulí
Meruňkové čatní s cibulí
Meruňkové čatní s cibulí - recept: Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte
Podobné recepty jako Meruňkové čatní s cibulí
Francouzské cibulové koláčky
Každý diel vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 15 cm a hrúbkou cca 8-10 mm a okraje postupne dookola prekrúcame do stredu placky (viď obrázok). Koláčky uložíme na plech. Do koláčikov rozdelíme náplň. Pečieme na 180 °C cca 15 minút. Potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlata. Uvařeno
Podobné recepty jako Francouzské cibulové koláčky
Pikantní švestkové chutney recept
Švestky omyjeme, očistíme, vypeckujeme, a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce se silným dnem vložíme švestky, zasypeme cukrem, a za občasného promíchání je necháme rozpustit. Mezitím v hmoždíři natlučeme hřebíček s hořčičnými semínky. Oloupané stroužky česneku spolu s chilli papričkou nasekáme najem
Podobné recepty jako Pikantní švestkové chutney
Meruňkové čatní s cibulí
Postup přípravy receptu. 1. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky. 2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo. RADA: Jak krájet cibuli. 3. Vše kromě meruněk dejte do hluboké pánve, přidejte koření, sůl a ocet.
Podobné recepty jako Meruňkové čatní s cibulí
Švestkové chilli
Suroviny: švestky, ocet vinný, ocet balsamiko, sůl, česnek, pasta chilli, cukr, koření hřebíček, koření nové koření, badyán, agar. Tato švestková chilli omáčka se hodí se k masu, k uzenině, k sýrům nebo jen tak na chleba s něčím ne moc výrazným. Taková omáčka dokáže dát….
Podobné recepty jako Švestkové chilli
Ostré čatní z cukety recept
Ostré čatní z cukety. V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré čatní, do kterého kromě cukety přidáme ještě další zeleninu, švestky, koření a zázvor. 5,0 (24×)
Podobné recepty jako Ostré čatní z cukety
Švestkové chutney
Na lžíci oleje orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku. Na mírném plameni restujte asi 3 minuty. Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř.
Podobné recepty jako Švestkové chutney
Jablečné čatní
Čatní je tradiční indická pochutina, která v naší zemi již zdomácněla a díky které skvěle dochutíte jídlo. Velké oblibě se těší hlavně jablečné čatní, protože jablek zde máme dostatek. Suroviny 5 porce 1 kg jablka 1 ks cibule 2 stroužek česnek 1 ks zázvor cca 4 cm 2 lžíce slunečnicový olej 150 ml ba
Podobné recepty jako Jablečné čatní
Kdoulové chutney s cibulí a rozinkami
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Na mírném ohni rozpusťte máslo v pánvi, vložte do něj kdoule a duste je doměkka asi 10 minut. Jakmile kdoule změknou, přidejte najemno nasekané vlašské ořechy a rozinky, duste dalších pět minut, aby se chutě propojily.
Podobné recepty jako Kdoulové chutney s cibulí a rozinkami
Svestkove pavezky recept
Suroviny: žemle, povidla švestková, vejce, mléko, voda, tuk na smažení, strouhanka. Žemle nakrájíme na plátky, potřeme povidly a po 2 ks spojíme. Pokapeme je mlékem a namáčíme ve vejcích, které jsme rozšlehali s trochou vody….
Podobné recepty jako Svestkove pavezky
Švestkové knedlíky recept
Suroviny: tvaroh měkký, mouka polohrubá, vejce, cukr, máslo, prášek do pečiva, sůl, mléko, švestky, mák mletý, tvaroh na strouhání, cukr moučkový, máslo. Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí!….
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky
Kynutý švestkový koláč
Troubu předehřejte na 180 °C. Vykynuté těsto vyklopte na slabě pomoučený vál a jemně ho rozválejte na obdélník o rozměrech cca 30 × 40 cm. Plát těsta přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Poklaďte ho půlkami švestek řeznou plochou nahoru, posypte 2 lžícemi cukru krupice, mletou skořicí a na zá
Podobné recepty jako Kynutý švestkový koláč
Švestkové bochánky recept
Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme krátce v klidu. Zatím z marcipánu připravíme malé válečky, švestky nařízneme, vyndáme pecku a místo pecky vložíme připravené kousky marcipánu.
Podobné recepty jako Švestkové bochánky
Švestkový crumble s mákem
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Podobné recepty jako Švestkový crumble s mákem
Švestková bublanina
Švestková bublanina. Ano, my víme, má být správně třešňová. Ale recept jsme si vypůjčili z francouzské kuchyně, kde se tzv. clafoutis peče v trochu vláčnější podobě a těsto připomíná spíš palačinky. A tam se do bublaniny dává různé ovoce, dokonce i fíky – nic vám nebrání využít třešničky!
Podobné recepty jako Švestková bublanina
Švestkové knedlíky s mákem
Švestkové knedlíky s mákem. Švestkové knedlíky s mákem Zdroj: Miluji svůj život. 10x. Švestky jsou všude! V koláčích, crumblech, ale nesmí chybět ani v populárních knedlících. Když je zasypete mákem a zalijete voňavým medovým máslem, neodolá ani ten, kdo dřív sladké knedlíky moc nemusel. Věřte nám!
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky s mákem