Kotlíkový guláš recept
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se předvést. Jídlo s vůní ohně je nezaměnitelné. Kotlíkový guláš bude chutnat všem. 4,7 (9×) magdalenka 14 názorů 180 min 2. 3. 2010 17:44 ma
Podobné recepty jako Kotlíkový guláš
Guláš pravý hospodský recept
2 l vřelé vody 3 kostky hovězího bujónu (nemusí být) 1 plechovka rajského protlaku (nebo 400 ml pyré) 15 stroužků česneku 2 lžíce majoránky 2 lžíce červené papriky 1 lžíce mletého kmínu (mletý a celý) 1-2 lžičky soli 1-2 lžičky pepře 3-4 lžíce jíšky Na ozdobu: cibule pokrájená na půlměsíčky Nutriční
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Klasická česnečka
Jednoduchá rajská omáčka. Česnečka- recept: Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory.
Podobné recepty jako Klasická česnečka
Kotlíkový (pravý Maďarský) guláš
Asi po 1.40 až 2. hod.(dle stáří dobytčete) přilijeme cca 3,4,5 litrů horké vody(dle množství surovin-Guláš by měl být něco jako polévka a hlavní jídlo) a přidáme na větší kostky nakrájené brambory.(jestli mám,tak dám i 2-3 snítky celerové natě svázané nití). Tu povařím asi 1 hod.Dám ji dřív jako br
Podobné recepty jako Kotlíkový (pravý Maďarský) guláš
Sváteční slepičí polévka recept
Sváteční slepičí polévka. Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité nevařit jej zprudka, ale pomalu táhnout na mírnějším plameni. 4,8 (12×)
Podobné recepty jako Sváteční slepičí polévka
olivová pasta
Postup přípravy receptu. Na 300g pasty dáme do mixéru 150g černých oliv bez pecek, 8 sardelových řezů, 60g scezených kaparů, 2-3 oloupané stroužky česneku. Mixujeme nejdříve nahrubo a postupně přiléváme 1,25dcl kvalitního olivového oleje.
Podobné recepty jako olivová pasta
Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku
Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku Zdroj: Oheň a dým. 31x. I když drtivá většina receptů na guláš začíná smažením cibule na sádle, tradiční vaření v kotlíku může probíhat i trochu jinak – méně námahy, méně aktivní pozornosti, a přesto skvělý výsledek. Tento guláš je inspirován originálním ...
Podobné recepty jako Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku
Poctivá gulášová polévka
Poctivá gulášová polévka Zdroj: Cat & Cook - Ivana Jindřichová. 38x. Hustá sytá polévka je nejlepší volbou v (pod)zimních měsících. Nesporná výhoda gulášovky tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe a s přehledem nahradí hlavní jídlo. Takže jí klidně uvařte víc.
Podobné recepty jako Poctivá gulášová polévka
Paprikové domácí klobásy recept
Suroviny: pepř černý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, voda, střeva vepřová. Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je….
Podobné recepty jako Paprikové domácí klobásy
Jednoduchá domácí zmrzlina recept
Příprava domácí zmrzliny je snadná a rychlá. Ovoce jen rozmixujete se smetanou a cukrem a dáte zamrazit. Pochutnat si na ni můžete jen tak, nebo ji můžete nazdobit čokoládovými hoblinkami či použít do zmrzlinového poháru. 4,7 (10×) jaamamka. 29 názorů.
Podobné recepty jako Jednoduchá domácí zmrzlina
Kysané zelí ze sudu recept
Nevíte někdo prosím, kolik kilo zelí se vejde do 17 litrového soudečku? Tady paní má v receptu 14kg na 10 litrový soudek, nějak se mi nezdá, že bych do 17litrového namačkala cca 20 kilo zelí???
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Výborná fazolová polévka recept
25. 1. 2011 16:22 +11 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 6 porcí 250 g barevných fazolí 250 g brambor 50 g cibule 150 g klobásy 1 lžíce oleje (na orestování klobásky) 4 stroužky česneku (i více, podle chuti) 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy čerstvě drcený pepř sůl 100 g smetany na vaření 12%
Podobné recepty jako Výborná fazolová polévka
15 minutová česnečka
15 minutová česnečka. autor: Recepty. 4.2. hodnotilo: 76. doba přípravy: 15 minut. obtížnost: snadné. 1 / 2. 2 fotografie. Nahrát fotku.
Podobné recepty jako 15 minutová česnečka
Bezinkový sirup
Můj recept na bezinkvý sirup je: Převařit 2 litry vody, nechat vychladit, k tomu přidat 25 bílých květů bezinek, 2 citrony pokrájené na kolečka a bez jadýrek, - toto nechat 24 hodin louhovat. Poté přecedit, přidat 2 dkg kyseliny citronové a 2 kg cukru. Zahřeju jen tak,aby se cukr rozpustil (nevařit)
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Jablečný sirup recept
Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Na 1 litr šťávy dáme 1,70 kg cukru a 12-18 g kyseliny citrónové, čím je mošt sladší, tak víc kyseliny, mícháme a sbíráme pěnu. Zahřejeme na 85°C, plníme předehřáté láhve - vypláchnu horkou vodou, zavíčkujeme, položíme a necháme
Podobné recepty jako Jablečný sirup
Domácí limoncello – italský citronový likér
Štítky likér. Tradiční italský likér se svěží chutí citronů je perfektní digestiv. Zvládnete ho snadno připravit doma, stačí na to pouze 4 suroviny a trocha času na maceraci. Limoncello podávejte namražené nebo vychlazené s kostkou ledu.
Podobné recepty jako Domácí limoncello – italský citronový likér
Domácí kysané zelí
200 g soli na 10 kg krouhaného zelí je dobrý recept.Když zelí dobře utlačíte,vylejete ccá 8 litrů slané zelné štavy.Relí je po vykvašení dobré.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Pudinkové řezy z lístkového těsta recept
ReNi, škoda že tvá odpověď je tak strohá. Prosím kolik je to mililitrů 0,55 l? Možná že někomu tyhle převody nevadí, ale já vůbec nevím kolik tekutiny má být. Vím, že má být 150 ml sťávy, kterou doplníme mlékem do 0,55 l. Ale kolik je to mililitrů 0,55 litrů? Odpovědět Anna Kocikova 1. 9. 2010 15:23
Podobné recepty jako Pudinkové řezy z lístkového těsta
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů. autor: F.O.O.D. 3.5. hodnotilo: 432. doba přípravy: 10 minut. obtížnost: snadné. 1 / 7. 7 fotografií. Nahrát fotku.
Podobné recepty jako Voňavý sirup z bezinkových květů
Domácí škvarky a sádlo recept
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání. 4,9 (24×) nofrona. 55 názorů.
Podobné recepty jako Domácí škvarky a sádlo
Tzatziki – řecký jogurtový dip s okurkou a koprem
Tzatziki je jedním ze základních pokrmů řecké kuchyně. Osvěžující dip z hustého řeckého jogurtu s okurkou a koprem se v Řecku jí téměř ke všemu. V horkém počasí skutečně osvěží a skvěle pasuje ke středomořské kuchyni. Příprava je navíc bleskurychlá a stačí k ní jen pár surovin. 2 porce. 10 minut.
Podobné recepty jako Tzatziki – řecký jogurtový dip s okurkou a koprem
Litý koláč recept
Jednoduchý litý koláč, posypaný křupavou drobenkou, je oblíbenou klasikou nejen našich babiček. Hojně připravovaný právě v létě, kdy není nouze o čerstvé sezónní ovoce, osladí a zpříjemní váš den. 4,6 (7×) Boubelinda. 7 názorů. 60 min. 19.
Podobné recepty jako Litý koláč
Tequila Sunrise – recept na koktejl, který vnese slunce do sklenice ...
Tequila Sunrise je jeden z nejpopulárnějších koktejlů. Oblíbený je zejména v létě, snad kvůli výrazné barevnosti, která nejlépe vynikne na pláži u moře. A k přípravě stačí jen tři ingredience!
Podobné recepty jako Tequila Sunrise – na koktejl, který vnese slunce do sklenice ...