Prázdniny pomalu končí a děti se vrátí do škol
Léto vrcholí, počasí stále přeje všem letním radovánkám a rodiče i děti si užívají společných volných dní. Ale čas je, ja...
Tipy na zavařeniny a šťávy z malin podle Anuše Kejřové...
Doba sklizně nastala a dnes se dozvíte pár stradičních tipů od guru prvorepublikové kuchyně Anuše Kejřové. Jak zpracovat ...
Pár typů jak přežít letní vedra
Říkávalo se, zimě můžeš utéct, před horkem se ale neschováš. Dnes už sice máme klimatizaci, ale ne všude a ne každý. Takž...
Není ocet jako ocet
Ocet se vyrábí dvěma způsoby. Alkoholovým kvašením se za přítomnosti kvasinek mění přírodní cukr na alkohol, a kyselým kv...
Připravte si kávu jako z kavárny. Co k tomu budete potřebovat?
Lidé si šálek svého oblíbeného nápoje nedokáží odpustit už stovky let. A není se čemu divit – kromě toho, že káva nebesky...
Flexibilní pracovní příležitosti? Možností je mnoho.
V souvislosti se situací Covid-19 čelí dnes většina společností velké výzvě. Tou výzvou jsou hlavně zvýšené hygienické ná...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Rady a triky jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou…
Ač už máte zeleninu z vlastní zahrádky nebo tu kopovanou. Víte jak však jak ji správně skladovat? Každý si logicky myslí,...
Okurková sezóna
Je to dávno vžitý název letního období, kdy se ve společnosti neděje téměř nic, co by bylo mediálně důležité. V této době...
Bájný silák v kuchyni - mixér Vitamix...
Mixér, který silou svých otáček nemá problém rozmixovat ořechy, led a mnoho dalšího. Pokud právě hledáte mixér zaměřte se...
Zelené saláty jíme celé léto, ale známe je vlastně všechny?
Možná tomu nebudete věřit, ale zelených salátů je více než 200 druhů. Samozřejmě některé z nich u nás nevypěstujete ani n...
Balíme se na prázdniny. Na co bychom neměli v žádném případě zapomenout?
Není to jen tak. Ať už jedeme k moři nebo na vesnici k babičce, není rozumné balení prázdninových zavazadel podcenit. Nes...
Blanšírovaná zelenina - je křupavá a plná vitamínů s výraznou barvou...
Přinášíme tipy na to jak si správně připravit zeleninu, aby neztratila vitamíny a přitom si zachovala krásnou barvu a křu...
Tipy na potraviny, které vás ochladí v horkých letních dnech…
Vysoká horka představují obrovskou zátěž pro náš organismus. Velmi často jsme v tomto období vyčerpaní, nesoustředění, šp...
Nejlepší domácí hranolky? Prozradíme vám, jak na ně
Nakrájet brambory a osmažit je? Kdepak. Příprava hranolek je tak trochu alchymie. Krátké blanšírování, zvolné předsmažení...
Jedna z mnoha radostí léta - letní ovoce
Ať už je čerstvě natrhané z vlastní zahrádky, nebo zakoupené na trhu, letní ovoce je jedním z důvodů, proč se tak těšíme ...
Na nákupech mají zelenou textilní sáčky a tašky - dejte vale plastům...
Doba, kdy jste každý kus zeleniny zabalili zvlášť do mikrotenového sáčku a pak jste si celý nákup odnesli domů v igelitce...
Tipy na zdravé vaření...
Pojďte se společně trochu zamyslet nad tím co jíte a udělejte něco pro své tělo. Odrazí se to na vaši energii, dobré nála...
Tepláková móda nejen do fitka, ale třeba i do práce, to je letošní módní trend
Pohodlná, jednoduchá městská móda se letos na jaře hodně dostává do popředí našeho zájmu. Ať už jsou to tepláky drahých m...
Návrat do kanceláří. Bude nová éra pracovního světa jiná, než ta před několika měsíci?
V České Republice nastává období, kdy se společnosti a podniky vrací zpět k obvyklému provozu. Už vzhledem k novým hygien...
Máte raději bílý, zelený nebo fialový chřest?
Chřestová sezóna trvá přibližně od poloviny dubna do konce června. V této době můžeme koupit tuhle přirozeně sladkou, kře...
Vyrobte si doma přírodní čistící prostředek z citrusů…
Ušetřete peníze za předražené chemické domácí čistící prostředky. Opravdovou čistící sílu a přitom příjemně vonící si můž...
Poděkujte za život a oslavte společně Den matek!
Každoročně je zvykem, že druhou květnovou neděli oslavujeme den matek. Je to den kdy se vzdává pocta všem matkám a mateřs...
ReThink - nová řada společnosti MEDINATUR, je kosmetika čerpající z africké přírody
Původ ingrediencí k výrobě nových produktů najdete v africké přírodě v Senegalu. Svými neobyčejnými přírodními podmínkami...
Dvanáct typů pro úspěšný Skype
V současné době možná každý pátý zaměstnanec pracuje z domova. Dosavadní používání aplikace Skype tudíž značně narůstá, p...
Velikonoce - starý pohanský svátek...
Většina z nás má Velikonoce spojeny s tradiční pomlázkou, barvením kraslic a také s velikonočním beránkem. Málokdo však u...
Vejce – symbol jara a Velikonoc zvlášť
Vejce jsou jednou z nejdůležitějších ingrediencí při téměř každém vaření a pečení. To všichni dobře víme. A stejně tak si...
Nebaví vás vařit? Jam & Co vám jídlo dovezou až do domu...
Asijské kuchyně zažila v poslední době obrovský boom, ale už jste někdy zkoušeli kombinaci evropsko-asijskou kuchyni? Urč...
Velikonoční beránek - neodmyslitelná tradice...
Tak jako jsou Vánoce spojeny s tradiční rybou, tak na velikonoční stůl neodmyslitelně patří beránek. Málokdo však už dnes...
Vytěžte z každého dne maximum - Perfect Canteen se o vaření postará za vás...
Kdo by neznal televizní show „Kluci v akci”. Toto kreativní duo rozšířilo své pole působnosti a otevřeli osmnáct kantýn p...
Netradiční Velikonoce v karanténě...
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Letos je díky epidemii koronaviru oslavíme poněkud netradičně. Není ...
Vyrobte si jednoduše doma dezinfekci na ruce !
V dnešní době sehnat dezinfekci je jako hledat jehlu v kupce sena. Nezoufejte, dezinfekci si zvládnete jednoduše vyrobit ...
Home Office : jak pracovat z domova
V těchto dnech může daná situace vyžadovat, aby každý, u koho je to možné, pracoval raději z domova. Mnohé ale taková prá...
Jak zabavit děti když nemohou do školy?
Nejspíš budou nadšené z nečekaných prázdnin a po škole se jim ani trochu nezasteskne. Jenže když to neplánované volno trv...
Čokoláda mystická plodina z dávné historie Jižní Ameriky ...
Utěší nejedno zlomené srdce. Po staletí se s ní provádí kakaové rituály, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a vitamí...
Co bylo dříve vejce nebo slepice?
Vejce je v české kuchyni jedna z nepostradatelných surovin. V mnoha receptech fungují jako pojivo a jsou důležitou součás...
Přinášíme TOP 10 gastronomických trendů v roce 2020
Nejnovější trendy v gastronomii o kterých budou všichni mluvit. Od opravdových lahůdek po nečekané experimenty. 1. Tmavá...
Módní téma přehlídek na jaro a léto 2020 je přirozenost a nositelnost
Tak to je pro pro nás v podstatě velmi dobrá zpráva. Je totiž také o tom, že v šatníku budeme mít klasické a nadčasové ko...
Jihočeská kulajda vs Krkonošské kyselo
Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete na talíř poctivou polévku, která čerpá z dávných tra...
Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní i sladké. Pomazánky.
Vždycky najdeme v ledničce a ve spíži něco, z čeho můžeme připravit dobrou pomazánku. Rybí konzerva, pár stroužků česneku...
Kurkuma kouzelné koření z Orientu
Žlutý zázrak používaný po staletí v tradiční ajurvédské a čínské medicíně. Má protizánětlivé účinky, je výborný antioxida...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Některé potraviny nám chutnají více, že by v tom byl glutaman sodný?
Nejsou chutě jako chutě..Strava je základ života, jelikož to co do těla s jídlem dostaneme, odrazí se na našem zdraví. Po...
Čaj, který vás nejen zahřeje
Spousta lidí vypije denně hned několik šálků čaje. Primárně proto, že jim chutná chuť nebo se chtějí v chladných dnech za...
Káva není zabiják
Mnoho lidí démonizuje kávu a kofein, kdy na jednu stranu oceňují schopnost kofeinu povzbudit člověka, ale také se domníva...
Cibule - královna naší kuchyně
A nejen naší, cibule je základní ingrediencí v kuchyních snad celého světa. Stejně tak jako je nemožné uvařit dobré jídlo...
Cizrna neboli římský hrách – ideální zdravá potravina nejen pro vegetariány
V současné době je největším vývozcem cizrny, a to hlavně Cizrny beraní, Indie, Mexiko nebo severní Afrika. U nás se pěst...
Masopust v roce 2020
Začátek masopustu je každý rok stejný. Začíná hned po svátku Tři králové, takže 7 ledna. Jeho konec je ale pohyblivý, pro...
Čočka – nejen královna novoroční tabule
Cizrna, fazole, hrách, sója či čočka? Právě toto jsou ty nejpoužívanější luštěniny, které známe. A zrovna čočka je hojně ...
Datle aneb mlsejte zdravě a bez výčitek
Kdo by nechtěl hříšně mlsat bez výčitek! Pokud rádi hřešíte - a ujíždíte na všem sladkém - máme pro vás skvělou náhražku ...