Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Postup přípravy Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko.Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto. Na pánvi rozpusťte sádlo, naběra
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Játra podle pana starosty recept
Postup přípravy. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahnout na oleji, přidat játra na nudličky a orestovat je, pak přidat 2-3 lžíce kečupu, kari, pepř a trošku podlít vodou a dusit až se voda vydusí. Nakonec osolit a přidat feferonku nebo chili koření dle chuti.
Podobné recepty jako Játra podle pana starosty
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Guláš osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 20 minut, až budou brambory měkké. Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostič
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Jak to bylo, šéfe? Legendární koprovka od Pavla Býčka z ...
Omlouváme se, ale toto video již není dostupné z licenčních důvodů. 10x. V novém pořadu Jak to bylo, šéfe? navštívil Zdeněk Pohlreich pražskou restauraci The Eatery. A jak všichni gurmáni dobře ví, šéfkuchař Pavel Býček v ní vaří moderní českou kuchyni z lokálních surovin. Jeho signaturním jídlem je
Podobné recepty jako Jak to bylo, šéfe? Legendární koprovka od Pavla Býčka z ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka. 18x. „Moje celoživotní láska. Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umě
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Sacher dort – recept na vyhlášenou vídeňskou klasiku ...
Smetanu uveďte do varu a rozpusťte v ní máslo a čokoládu. Nechte trochu vychladnout. Svařte vodu s cukrem, vlijte smetanu, ještě jednou nechte přejít varem a nechte trochu vychladnout. Obě smetanové směsi důkladně promíchejte na hladkou polevu. Potřete jí celý dort a dejte ho do ledničky, až poleva
Podobné recepty jako Sacher dort – na vyhlášenou vídeňskou klasiku ...
Retro moučník: Citronová babeta
cukr, krupicový nebo třtinový 1 a 1/2 hrnku. kůra z 1 citrónu. šťáva ze 2 citronu. troška propasírovaného zázvoru (volitelné) plnotučné mléko 250 ml. polohrubá mouka 2 hrnky + na vysypání plechu. prášek do pečiva, ideálně bez fosfátů 1 ks. olej, např. řepkový 100 ml + na vymazání plechu. moučkový cu
Podobné recepty jako Retro moučník: Citronová babeta
Čevabčiči pečené v troubě s bramborem na bouchačku – jednoduchý recept ...
Takto připravené brambory pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut. PRIMA TIP: Na brambory místo sádla můžete použít máslo. Čevabčiči podávejte s kolečky červené cibulky a hořčicí. Každopádně mějte na paměti výběr kvalitních surovin, protože jejich kvalita se odráží na výsledné chuti.
Podobné recepty jako Čevabčiči pečené v troubě s bramborem na bouchačku – jednoduchý ...
Domácí tvaroh: Jednoduchý recept na měkký i tvrdý tvaroh
Pak mléko (nebo směs se smetanou) pomalu zahřívejte na teplotu asi 50 °C. Na hodně měkký tvaroh stačí asi 40 °C; čím je teplota vyšší, tím je výsledný tvaroh sušší a tvrdší. Pak mléko nechte zakryté pomalu vychladnout (nejlepší je vypnout elektrickou plotýnku a nechat tam mléko stát).
Podobné recepty jako Domácí tvaroh: Jednoduchý na měkký i tvrdý tvaroh
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
Houbová smaženice patří do stálého repertoáru každého pravověrného houbaře. Když je les štědrý, vyplatí se mít v zásobě recepty, kde se hub spotřebuje hodně najednou. A smaženice jsou v podstatě samé houby s trochou vajec. Je ovšem zcela zásadní vědět, jak ji připravit správně, aby z hub nebyla kaše
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Nejlepší vepřová žebírka podle Jamieho
Nejlepší vepřová žebírka podle Jamieho. Nejlepší vepřová žebírka podle Jamieho Zdroj: Marek Kučera. Pro milovníky barbecue, zejména v tom americkém stylu, ztělesňují žebírka svatý grál. Mytický pohár ale dosud nikdo nenalezl a patrně ani nikdo nenašel ten absolutně nejlepší recept na BBQ žebírka.
Podobné recepty jako Nejlepší vepřová žebírka podle Jamieho
Hrášek se šunkou a vejci
Naplňte střední hrnec vodou a přiveďte k varu. Do vody dejte vejce a vařte je 6–7 minut podle toho, jak moc je chcete mít uvařená. Poté je vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do studené vody, aby se dále nevařila. Oloupejte vejce a podélně je přepulte. Osolte je, opepřete a položte na horký hrášek.
Podobné recepty jako Hrášek se šunkou a vejci
Španělský ptáček
Postup přípravy. Neprve si připravíme závitky. Plátky naklepeme přes mikrotenový pytlík (aby se nepotrhalo maso), řádně osolíme, opepříme a každý potřeme lžící hořčice. Na plátek naskládáme asi 5–10 g špeku (špalíček a nebo na plátky), 20 g gothaje/špekáčku (špalíček),čtvrtku vejce, půlku okurky ...
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Sýrová focaccia s vejci a rajčátky
vejce (sůl) 1 lžička. olivový olej 1/2 lžíce + na zakapání. vejce 4 ks. pancetta nebo slanina 8 plátků. rajčata (cherry rajčátka) 250 g. nastrouhaný polotvrdý sýr 100 g. chilli (chilli vločky) 1 lžička. lístky čerstvé bazalky 1 hrst.
Podobné recepty jako Sýrová focaccia s vejci a rajčátky
Panna cotta italský dezert recept
Výborný smetanový nepečený dezert. Malinová omáčka s vínem tomu dodá ten správný šmrnc. Panna cottu je vhodné nechat ztuhnout v lednici, případně dělat den dopředu a mít ji tak připravenou pro návštěvu. 4,3 (5×) Pro možnost hodnocení. se prosím přihlašte.
Podobné recepty jako Panna cotta italský dezert
Velikonoční celozrnný beránek s řeckým jogurtem
Velikonoční celozrnný beránek s řeckým jogurtem Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál. 3x. Špaldová mouka semletá s celým zrnem patřila do první světové války mezi běžné typy mouk, s tímto receptem tak můžete vyzkoušet, jak mohl beránek dříve chutnat. Hustý řecký jogurt těsto odlehčí a zvláční, tak
Podobné recepty jako Velikonoční celozrnný beránek s řeckým jogurtem
Nejlepší boršč
Nejlepší boršč s hovězím masem. Nejlepší boršč. 125x. Kuchař Martin Polačko tvrdí, že ať ruský, polský nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného, podle vlastního rodinného receptu. Co ale nesmí chybět v žádném boršči, je červená řepa, která mu dodá nezaměnitelnou barvu a chuť. 4 porce.
Podobné recepty jako Nejlepší boršč
Pečená brambora
Postup přípravy. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dobře kartáčkem umyjte pod studenou tekoucí vodou a na několika místech je napíchněte vidličkou. Brambory rozložte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě je upečte doměkka (asi 40 minut). Mezitím nakrájejte sušená rajčata najem
Podobné recepty jako Pečená brambora
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ...
Poté k banánové kaši zašlehejte krupicový cukr a vejce. K mokré směsi zašlehejte suchou směs. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo. Těsto přelijte do máslem vymazané formy na chlebíček. Formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 50–60 minut. PRIMA TIPY: Banana bread je vděčná snídaně nebo sva
Podobné recepty jako Banana bread – jednoduchý na banánový chlebíček s ...
Losos s máslovou omáčkou beurre blanc s pažitkou
Pokud by plotna byla příliš horká, raději ji na chvíli stáhněte stranou. Jakmile je všechno máslo zašlehané, dochuťte solí, pepřem a omáčku sceďte a do čisté máslové emulze vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku. Omáčku je třeba ihned podávat. Filet z lososa podávejte s pažitkovou beurre blanc, jako p
Podobné recepty jako Losos s máslovou omáčkou beurre blanc s pažitkou
Hedvábná bramborová kaše
Postup přípravy. Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda. Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo
Podobné recepty jako Hedvábná bramborová kaše
Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou
Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce zarestujte. Přilejte rajčatovou směs, osolte, opepřete a provařte pár minut. Uvařené těstoviny smíchejte s rajčatovou směsí, přisypte orestovaný lilek a promíchejte. Podávejte zasypané trochou parmazánu a ozdobené čerstvou bazalkou. Penne s lilkem, rajča
Podobné recepty jako Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou
Bratislavská vepřová plec se zeleninou
Bratislavská vepřová plec se zeleninou. Bratislavská vepřová plec se zeleninou Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. 8x. Máte rádi osvědčenou klasiku v podobě poctivých omáček? Pak byste se měli podívat na náš dnešní recept, bratislavskou vepřovou plec. Československá specialita tradiční kuchyně, kterou s
Podobné recepty jako Bratislavská vepřová plec se zeleninou
Srbská rybičková pomazánka
Srbská rybičková pomazánka Zdroj: Nakládačka na věčné časy. 67x. Pro někoho tak trochu hrozba z dětství, pro jiného nostalgická táborová večeře. V téhle rybičkové pomazánce plave pikantní makrela spolu s ajvarem, srbskou pikantní pomazánkou z pečených paprik a lilků. Skvělá volba k ostřejšímu pití n
Podobné recepty jako Srbská rybičková pomazánka
Jihočeská kulajda
224x. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. 4 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka Zdroj: archiv Josef Maršálek. 11x. Duhové dorty a dezerty inspirované dětskými pohádkami s jednorožci jsou velmi oblíbené zvlášť na dětských oslavách. Často jsou velmi bohatě zdobené, v tomto případě se není třeba bát kýče, ale můžete zvolit i elegantnější p
Podobné recepty jako Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Peanut chicken indické kuře s arašídovou omáčkou ...
Peanut chicken – indické kuře s arašídovou omáčkou. Krásně krémová, ale zároveň lehce křupavá. Omáčka u tohoto receptu na indické kuře je tak neodolatelná, že si ji budete muset uvařit ještě dnes! Ve spojení s kuřecím masem jde o výživný oběd plný vůně a skvělé chuti. Už se vám sbíhají sliny?
Podobné recepty jako Peanut chicken indické kuře s arašídovou omáčkou ...
Dánský borůvkový cheesecake – Blåbær Ostekage
Dánský borůvkový cheesecake - Blåbær Ostekage Zdroj: Cherries On Top. 273x. Nadýchaný cheesecake plný borůvek. Korpus, kde se geniálně mísí hořká čokoláda s Digestives sušenkami, úžasně ovocná borůvková bomba v podobě náplně a zakysaná smetana navrch jako doplňující tečka. Dánové zkrátka vědí, co dě
Podobné recepty jako Dánský borůvkový cheesecake – Blåbær Ostekage
Pečená kačena recept
a paní Elo, děkuji za Váš komentář, pana Babicu znám pouze z doslechu, nikdy jsem žádný pořad s ním neviděla :) Odpovědět mijula 10. 1. 2014 11:47 100 lidí, 100 chutí...můj recept je takový, kdo nechce, nemusí podle něj vařit . Odpovědět Dajda 10. 1. 2014 09:51 Taky bych nekazila jemnou kachnu kostk
Podobné recepty jako Pečená kačena
Zapečený lilek s rajčaty a sýrem
Postup přípravy. Lilek omyte, nakrájejte na větší kolečka či plátky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko lilku posypte špetkou soli a nechte přibližně 20 minut vypotit. Dejte předehřát troubu na 180 °C. Mezitím nakrájejte rajčata a bylinky. Sýr nakrájejte na tenké plátky nebo n
Podobné recepty jako Zapečený lilek s rajčaty a sýrem
Jednoduchá omáčka aïoli s novými bramborami
3x. Aïoli je jedna ze základních omáček, na kterých stojí francouzská kuchyně. Díky dochucení dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a česnekem, má tahle omáčka zajímavou chuť, která se hodí k méně výrazným potravinám. Zkuste je servírovat s lahodnými novými bramborami – perfektní spojení, které bude
Podobné recepty jako Jednoduchá omáčka aïoli s novými bramborami
Játra po benátsku
Suroviny. telecí játra (nebo jehněčí) 500 g. cibule 250 g. olivový olej 4–5 lžic. bílé víno (suché) 120 ml. sůl. pepř (čerstvě mletý) petrželka (čerstvá, nadrobno nasekaná) 1 lžíce. Oproti játrům hovězím a vepřovým se ta telecí a jehněčí připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a nav
Podobné recepty jako Játra po benátsku
Sedlácká bramboračka
celer 1 ks. sušené houby 2 hrsti. česnek 2 stroužky. hladká mouka 2 lžíce. máslo 2 lžíce. kmín 1 špetka. bobkový list 4 ks. majoránka (čerstvá) 1/2 hrsti. sůl.
Podobné recepty jako Sedlácká bramboračka
Ryba v papilotě
Na tenhle recept je lepší mít rybu s pevnější strukturou masa, aby se vám jen tak nerozpadla. My jsme zvolili Okounka nilského, ale možností je poměrně dost. Tomuto pečení v troubě se říká "en papillote", česky řečeno v papilotě, což je příprava masa v páře. Proto také to víno, které nám nejen rybu
Podobné recepty jako Ryba v papilotě
Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Suroviny. chřest 8 ks. máslo 20 g. bramborové noky 500 g. smetana do omáček (15%) 400 ml. parmazán nebo sýr Gran Moravia 100 g. sůl a pepř dle chuti.
Podobné recepty jako Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou