Sdílet:

Batátová kaše recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření75 minPočet porcí4 porce

Sladké brambory - batáty -, platí za superpotravinu. Jejich mírně nasládlá chuť chutná i dětem a mohou být dobrou alternativou ke klasické, bramborové kaši. Kaši lze podávat například s masem nebo jako vegetariánské jídlo, se zajímavým dipem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg batátů
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • kmín


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C.

Sladké brambory položíme na plech a pečeme je v celku 50 - 70 minut. Krátce je zchladíme, podélně rozřízneme a lžící vyškrabeme vnitřek.

Vývar uvaříme v hrnci a zhusta ho okořeníme pepřem a kmínem. Kousky batátů vložíme do vývaru a tyčovým mixérem je rozmixujeme. Může přidat kousek másla pro zjemnění.

Batátovou kaši lze podávat jako přílohu, nebo jako hlavní chod například s dipem ze zakysané smetany.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Batátová kaše recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Batátová kaše.
Nebo hledejte podobné podle části názvu batátová kaše .
Hledat podobné recepty na internetu jako Batátová kaše

Kde najít informace



×