Batátová kaše recept
Sladké brambory - batáty -, platí za superpotravinu. Jejich mírně nasládlá chuť chutná i dětem a mohou být dobrou alternativou ke klasické, bramborové kaši. Kaši lze podávat například s masem nebo jako vegetariánské jídlo, se zajímavým dipem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg batátů
- 150 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- kmín
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C.
Sladké brambory položíme na plech a pečeme je v celku 50 - 70 minut. Krátce je zchladíme, podélně rozřízneme a lžící vyškrabeme vnitřek.
Vývar uvaříme v hrnci a zhusta ho okořeníme pepřem a kmínem. Kousky batátů vložíme do vývaru a tyčovým mixérem je rozmixujeme. Může přidat kousek másla pro zjemnění.
Batátovou kaši lze podávat jako přílohu, nebo jako hlavní chod například s dipem ze zakysané smetany.