Brambory pečené se slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Brambory pečené v troubě se slaninou můžete doplnit dipem podle své chuti. Také se hodí jako příloha k masu. Vyberte brambory typu A , střední velikosti. Na závěr můžete použít petrželku, kopr, pažitku apod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 15 stejně velkých brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • rostlinný olej
  • mletý barevný pepř
  • mletý kmín
  • tuhé máslo
  • čerstvé zelené bylinky


Způsob přípravy

Brambory důkladně vydrhneme a krátce je povaříme (cca 10 minut). Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Předvařené brambory osušíme, celé je potřeme olejem a podélně na několika místech nařízneme. Pozor ale, aby se nerozpadly. Do zářezů zasuneme na proužky nakrájenou slaninu.

Brambory okořeníme pepřem, solí a kmínem, naskládáme je na olejem vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 20 až 30 minut, podle velikosti. Na talíři na ještě horké brambory položíme tenký plátek másla a posypeme je bylinkami podle svého výběru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brambory pečené se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brambory pečené se slaninou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brambory pečené slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brambory pečené se slaninou

Kde najít informace



×