Čočková omáčka na těstoviny recept
Čočková omáčka na těstoviny je z červené čočky, která je, jak víme, velmi bohatá na vlákninu a vitamíny. Navíc je uvařená běhen chvilky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek červené čočky
- 1 mrkev
- 1 mladá cuketa
- 1/2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- kurkuma
- strouhaný parmezán
Způsob přípravy
Červenou čočku uvaříme v osolené vodě. Během 12 až 17 minut by měla být měkká. Vodu slijeme.
Ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a cuketu. Podlijeme lehce vodou, přidáme špetku soli, pepře, kurkumy a bazalku. Promícháme a dusíme vše asi 15 minut.
Když zelenina změkne, přidáme uvařenou čočku a utřený česnek. Vše rozmixujeme do hladké kaše a už jen prohřejeme a posypeme parmezánem.