Sdílet:

Drobenka žmolenka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí1 porce

Křupavá posypka drobenka nebo také žmolenka, se nejčastěji používá na ovocné koláče. Tato čepice z mouky, másla a cukru dodá moučníkům přidanou hodnotu a vylepší jejich chuť. Borůvkové, rybízové, švestkové i meruňkové koláče chutnají s drobenkou dokonale.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • ½ balení vanilkového cukru


Způsob přípravy

Do mísy nasypeme mouku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené, lehce povolené máslo.

Teď přijde na řadu hnětení, protože ingredience je třeba propojit. Rukama rozdrobíme máslo a spojujeme ho s ostatními, sypkými přísadami.

Hotovou drobenkou posypeme těsto s ovocem a koláč pečeme dle návodu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drobenka žmolenka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Drobenka žmolenka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu drobenka žmolenka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenka žmolenka

Kde najít informace



×