Dušené kuře ve smetanové omáčce recept
Dušené kuře ve smetanové omáčce se zeleninou bude výborné s vařenými bramborami. Také ho ale můžete podávat s rýží, houskovými knedlíky nebo s těstovinami. Podle toho, co máte rádi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 stehenní kuřecí řízky
- 2 zelené papriky
- 1 mrkev
- 70 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky sojové omáčky
- zelená petrželka
- mletý pepř
- sůl
- mletá paprika
- olivový olej
Způsob přípravy
Kuřecí řízky zbavíme kůže a nakrájíme je na kostky. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
V kastrole na oleji restujeme nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Po chvíli přidáme maso a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Pak vše podlijeme vodou, přidáme sojovou omáčku, špetku pepře, soli a papriky a zvolna dusíme 30 minut. Vodou podléváme podle potřeby.
Nyní rozšleháme mouku ve smetané, vlijeme ji do omáčky, přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku a vaříme dalších 8 až 10 minut.
Nakonec do jídla podle chuti přidáme sůl nebo pepř.