Francouzské brambory pečené v remosce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 10 středních brambor
  • 7 vajec
  • 4 špekáčky
  • 150 ml smetany
  • 4 kyselé okurky
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka a oloupeme je. 4 vejce uvaříme na tvrdo. Okurky a špekáčky i uvařená vejce nakrájíme na plátky.

Remosku vymažeme olejem a rozložíme na dno vrstvu na plátky nakrájených brambor. Osolíme a opepříme . Na brambory přijde vrstva vajec, pak vrstva uzeniny a vrstva okurek. Vrstvy opakujeme a nakonec přijde vrstva brambor. Osolíme a opepříme, pak vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 3 vejce.

V předehřáté troubě francouzské brambory upečeme dozlatova a posypeme je nadrobno nasekanou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Francouzské brambory pečené v remosce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzské brambory pečené remosce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzské brambory pečené v remosce

Kde najít informace



×