Italská polévka recept
Italská polévka voní sýrem a je hned hotová. Nakonec můžeme přidat nasekanou zelenou bazalku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 bílá veka
- 1 l kuřecího vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- 4 vejce
- 8 lžic strouhaného ementálu
- 2 lžíce másla
- zelená bazalka
Způsob přípravy
Veku nakrájíme na plátky, potřeme je po obou stranách máslem a opečeme z obou stran v troubě.
Kuřecí vývar přivedeme k varu a podle chuti ho okořeníme pepřem a solí. Na každý talíř položíme 3 plátky opečené veky a na ně rozklepneme celé vejce. Pak je zvolna zaléváme vroucím vývarem až získáme celou jednu porci polévky. Nakonec do talíře přidáme 1 až 2 lžíce strouhaného sýra a ihned podáváme.