Karbanátky s cuketou recept
Pokud má maso méně tuku, tak se občas stane, že jsou klasické karbanátky trochu sušší. Když se do receptu přidá cuketa, bude suchý karbanátek minulostí. V pokrmu není zelenina skoro vůbec cítit, ale dodá mu šťavnatost a hmoty pro přípravu karbanátků bude díky ní o něco více.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého masa mix vepřové a hovězí nebo jen hovězí
- 100 g cukety
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- česnek
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička papriky
- 1 lžíce Hrašky nebo strouhanka
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Cuketu umyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme z ní většinu vody. V míse smícháme maso, nastrouhanou zeleninu, prolisovaný česnek, hořčici, koření, sůl, Hrašku nebo strouhanku a pořádně je propracujeme.
Z hmoty tvoříme karbanátky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C a karbanátky pečeme přibližně 30 minut.