Kyselá rybí polévka recept
Recept na kyselou rybí polévku patří mezi základní stavební kameny jakékoliv knihy receptů. Jedná se o rychlou a vydatnou polévku, která zahřeje v žaludku a díky jemné kyselosti zbystří vaše chuťové kanálky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 dkg másla
- 4 dkg cibule
- 1 lžička červené papriky
- 1 kg ryby
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 12 dkg kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 1 zralé rajče
- pepř
- bobkový list
- trochu zelené petržele
- 2 dl kyselé smetany
- 1 žloutek
Způsob přípravy
Na rozpuštěném másle zpěníme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, rybí maso zbavené kostí a nakrájené na kostky a přikryté udusíme doměkka.
Očištěnou hlavu, ocas, kosti a jikry zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, zelenou papriku, rajče, několik zrnek pepře, bobkový list a všechno uvaříme doměkka.
Polévku přecedíme, rybu zalijeme polévkou a chvíli ještě povaříme. Do hotové polévky přidáme rozsekanou zelenou petržel a žloutek rozmíchaný v kyselé smetaně.