Zeleninový salát s kuřecím masem recept
Zeleninový salát s kuřecím masem je rozhodně zdravé a lehké jídlo, bez tuku a přidaného cukru. Takže když vám zbude pečené nebo vařené kuřecí maso, stačí jen přidat několik druhů zeleniny a máte rychle připravené další jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- salát:
- pečené kuřecí maso
- 1/2 ledového salátu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1/2 salátové okurky
- 6 cherry rajčat
- zálivka:
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžička medu
- nasekané zelené bylinky podle chuti
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Ledový salát nakrájíme na nudličky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a okurku na plátky.
V misce vyšleháme ocet s hořčicí a medem, přidáme bylinky a do hotové směsi postupně zašleháme olej. V míse smícháme všechnu nakrájenou zeleninu s masem a salát zalijeme zálivkou.
Podáváme nejlépe hned po přípravě.