Ledvinková polévka recept
Variace na vydatné polévky z vnitřností, které sice trochu na popularitě ztratily, ale jejich kouzlo v žádném případě nezmizelo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 15 dkg ledvinek
- 3 dkg tuku
- 5 dkg cibule
- 1 lžička červené papriky
- kmín
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- majoránka
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Ledvinky rozkrojíme, kanálky vyřízneme, rozpůlené ledvinky omyjeme v horké vodě a nakrájíme na kostky. Na rozpuštěném tuku zpěníme rozsekanou cibuli, přidáme papriku, umletý kmín, ledvinky a dusíme.
Když jsou ledvinky napolo měkké, přidáme očištěnou, umytou a nastrouhanou zeleninu, chvíli spolu dusíme, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme.
Do hotové polévky přidáme trochu majoránky a rozsekanou zelenou petržel.