Momo knedlíčky recept
Vypravte se doma do Himalájí s knedlíčky Momo. Pokud jste milovníci knedlíčků dělaných v páře tuto specialitu si nesmíte nechat uniknout. Na jejich výrobu stačí jen pár ingrediencí, při přípravě je asi nejsložitější skládání těsta do tvaru ozdobného půlměsíce s hřebínkem. Nicméně techniku balení knedlíčků si velmi rychle osvojíte a bude vás bavit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- olej
- sůl
- 1 kávová lžíce sezamového oleje
- 900 g mletého jehněčího nebo hovězího masa (případně zeleninu, pokud děláme zeleninové momo – zelí, mrkev, zázvor, česnek)
- 2 misky hladké mouky
- kmín
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- studená voda
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme těsto, příprava je jednoduchá. Promícháme 2 misky hladké mouky se čtvrt až půl sklenicí vody, přidáme půl lžičky oleje a trošku soli. Vodu i olej přidáváme opatrně, těsto zaděláváme asi 4-5 minut, mělo by být jemné a vláčné. Těsto necháme odstát v pokojové teplotě. Nyní si připravíme náplň, záleží na každém, jakou náplň zvolí.
Připravte si masovou verzi. K masu přidáme horkou vodu, nakrájenou cibuli, olej, sůl a koření a vše dobře promícháme. Z těsta vyválíme placku a vykrájíme kolečka zhruba o průměru 10 cm. Na dně pařáku necháme vařit vodu. Na každé kolečko těsta vložíme masovou směs, přehneme a okraje přitiskneme. Místo, kde překládáme okraje, potřeme vodou. Paráček potřeme olejem, aby se knedlíčky nepřilepily, vaříme v páře 5 až 7 minut.
Nebo zeleninovou. Cibuli, zelí a mrkev nakrájíme nadrobno. Do pánve dáme olej, osmažíme cibuli, přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a mrkev, směs osolíme. Když zelenina změkne, je hotová. Z těsta vyválíme placku a vykrájíme kolečka zhruba o průměru 10 cm. Na dně pařáku necháme vařit vodu. Na každé kolečko těsta vložíme zeleninovou směs, přehneme a okraje přitiskneme. Místo, kde překládáme okraje, potřeme vodou. Paráček potřeme olejem, aby se knedlíčky nepřilepily, vaříme v páře 5 až 7 minut.