Nálev na zeleninu recept
Monika K.
25 min8 porcí
Dobrý nálev je základ při sterilování zeleniny. Např. červené řepy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g cukr – krupice
- 150 g sůl
- fenykl
- 3,5 l voda
- 40 ks sacharin
- 1,5 l ocet
Způsob přípravy
Vezmeme si hrnec, napustíme vodu a vložíme fenykl. Osladíme a osolíme. Vhodíme sacharin a přilijeme ocet. Uvedeme do varu.
Řepu pokrájíme a nandáme do umytých skleniček.
Nálev scedíme a nalijeme do skleniček. Zavíčkujeme a sterilujeme asi 25 minut na 90°C.
Opatrně vyndáme a uložíme do chladu.
Další recepty na Nálev na zeleninu.
Hledat podobné recepty na internetu jako Nálev na zeleninu