Omáčky k rýži recept
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A k rýži se hodí znamenitě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l vývaru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany
- kousek celeru
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
V hrnci na oleji osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu dozlatova. Pak ji zalijeme vývarem, přidáme špetku soli a pepře a zeleninu povaříme do měkka.
Po změknutí zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, znovu přivedeme k varu a přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Znovu omáčku povaříme až zhoustne, a podle chuti ji ještě dochutíme solí a pepřem.