Omáčky z kuřecího masa recept
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může být v pikantní omáčce pokaždé jiné, záleží na použitém koření. Tento recept vsadil na kari koření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kuřecích prsou
- 250 ml smetany
- 1,5 lžičky kari koření
- 2 jarní cibulky
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
- kuřecí vývar
- hladká mouka
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. V hrnci na horkém oleji krátce osmahneme nakrájenou jarní cibulku, pak přidáme nakrájené kuřecí maso a za občasného míchání maso orestujeme ze všech stran.
Maso nyní podlijeme kuřecím vývarem, přidáme kari koření, špetku pepře a soli a pod pokličkou maso dusíme do změknutí. Je-li třeba přilijeme vývar.
Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec omáčku dochutíme pepřem a solí podle chuti.
Omáčku z kuřecího masa můžeme podávat s rýží.