Předkrm z jicama s limetkovou šťávou a chilli kořením recept
Předkrm z jicama s limetkovou šťávou a chilli kořením je velmi zdravé jídlo. Jicama je mexická zelenina podobná řepě a jí se většinou zasyrova, jako v tomto případě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/3 hrnku šťávy z limetky
- 2 salátové malé okurky
- 1/3 čerstvého nasekaného koriandru
- 2 lžičky chilli koření
- 3 pomeranče nakrájené na kousky
- 1 ks středně velké jicama (mexický tuřín)
- sůl
- 1/2 hrnku nakrájených ředkviček na plátky
Způsob přípravy
Předkrm z jicama s limetkovou šťávou a chilli kořením je velmi zdravé jídlo. Jicama je mexická zelenina podobná řepě a jí se většinou zasyrova, jako v tomto případě. Jako rychlý předkrm je tento pokrm vynikající. Oloupeme jicama a nakrájíme ho na plátky. Ve velké míse smícháme jicama s nakrájenou okurkou, pomerančovými kousky, limetkovou šťávou, chilli křením a plátky ředkviček.
Necháme odležet v chladu 30 minut, podle chuti osolíme a přidáme nadrobno nasekaný koriandr. Důkladně promícháme a můžeme podávat.