Pečená hrušková povidla recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Podzim a hrušky jsou parťáci a uchovat si alespoň trochu úrody ovoce pro pozdější potřebu, je příjemné. Z hrušek lze připravit například povidla, které se upotřebí jako sladká nátěrka na chleba nebo jako náplň do moučníků a buchet.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg hrušek
  • 300 g cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička skořice
  • 3 celé hřebíčky
  • 1 kus badyánu


Způsob přípravy

Hrušky umyjeme, oloupeme slupky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky.

Troubu předehřejeme na 220 - 250°C a vyšší plech vyložíme navlhčeným pečícím papírem. Nakrájené hrušky rozložíme na plech, pokapeme je octem a pečeme 30 minut. V případě, že jsou hrušky tužší, můžeme do trouby vložit ještě menší misku nebo hrnek s vodou.

Po půl hodině pečení hrušky posypeme poloviční dávkou cukru, ovoce zlehka promícháme a pečeme dalších 25 minut. Pak přidáme druhou dávku cukru, koření a hrušky dopékáme tak dlouho, dokud nebudou mít hustou konzistenci.

Horká povidla plníme do sterilních skleniček s zavíčkem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečená hrušková povidla recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečená hrušková povidla.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečená hrušková povidla .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená hrušková povidla

Kde najít informace



×