Pečené brambory v troubě recept
Pečené brambory v troubě jsou výbornou přílohou ke grilovaným nebo pečeným masům. Kdo ale nemusí mít pokaždé maso, stačí přidat třeba čerstvý zeleninový salát nebo oblíbený dip.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg brambor
- mořská sůl
- mletá sladká paprika
- kmín
- olivový olej
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na měsíčky, nasypeme do mísy a polijeme lehce olejem. V míse je protřepeme, aby se olej dostal ke všem kouskům. Mezitím si troubu předehřejme na 200 stupňů. Brambory rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme je kmínem, paprikou a solí.
V předehřáté troubě je zprudka pečeme asi 15 minut, aby vznikla křupavá kůrka. Pak snížíme teplotu na 140 stupňů a dopečeme brambory do měkka.