Perníková bábovka s cuketou recept
Perníková bábovka s cuketou je vláčná a nadýchaná. Má na tom zásluhu především cuketa a je to další důkaz toho, že tuhle zeleninu uplatníte i při pečení sladkých moučníků.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžička směsi koření do perníku
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce rybízové marmelády
- 2 hrnky na jemno nastrouhané cukety
- větší špetka skořice
- čokoládová poleva
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a kakaem. Mouku v jiné míse smícháme s kypřícím práškem a perníkovým kořením.
K ušlehané směsi postupně zamícháme nastrouhanou cuketu, mouku s kypřícím práškem a kořením, olej a marmeládu.
Do olejem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku nalijeme hotové těsto a v předehřáté troubě pečeme 30 až 45 minut. Nakonec vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto propečené. Bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a pak ji polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.