Polévka z bažanta nebo koroptve recept
Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste tento báječný recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 bažant nebo 2 koroptve
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 1 cibule
- 3 dkg másla
- 15 dkg různé zeleniny
- pepř
- 2 zrnka nového koření
- 1 dl červeného vína
Způsob přípravy
Očištěného vykuchaného bažanta nebo koroptve omyjeme, dáme do studené vody, přidáme sůl, očištěnou cibuli, několik zrnek pepře a nového koření. Přikryté pomalu vaříme.
Na rozpuštěném másle podusíme očištěnou pokrájenou zeleninu a přidáme k napůl uvařenému masu. Když je maso měkké, polévku přecedíme a zavaříme do ní pirožky plněné masem z vařeného bažanta nebo koroptve.
Hotovou polévku ochutíme červeným vínem.