Rajský protlak domácí recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Protlak z rajčat se hodí k dohušťování omáček, polévek i masových ragú. V české kuchyni není rajský protlak nic nového, naopak! V dobách socialismu byl společně s kečupem stálicí a ani po revoluci se na něj nezapomnělo. Rajčatový protlak je koncentrovanější než rajčatové pyré, a také více zahušťuje. Domácí protlak nalijeme do sklenic a sterilizujeme. Vydrží pak dlouhé měsíce čerstvý. A bez konzervantů!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 kg zralých rajčat
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce mletého bílého pepře


Způsob přípravy

Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce a přibližně 10 minut je dusíme, dokud nezměknou.

Horká rajčata propasírujeme přes síto, čistou omáčku zachytíme do hrnce a opět ji deset minut provaříme.

Protlak ochutíme solí, pepřem a nádobu s protlakem vložíme do spodní části trouby předehřáté na 150°C.

Protlak necháme odpařovat až do úplného zhoustnutí. Horký naléváme do sklenic, které uzavřeme a sterilujeme čtvrt hodiny při teplotě 80°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rajský protlak domácí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rajský protlak domácí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rajský protlak domácí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rajský protlak domácí

Kde najít informace



×