Salát z červené řepy recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Salát z červené řepy můžeme podávat jako přílohu k pečeným a grilovaným masům, nebo ho doplníme pečivem a máme lehký a zdravý oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 ks mladé červené řepy
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky tekutého včelího medu
  • 1 limetka
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 zelený salát
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá pikantní paprika
  • snítka tymiánu


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Řepy zabalíme do alobalu a v předehřáté troubě je pečeme 15 až 25 minut, podle velikosti. Po upečení je oloupeme a nakrájíme na plátky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a řepu a krátce orestujeme. Pak přidáme tymián, med, 1 lžíci limetkové šťávy a balzamikový ocet. Promícháme a podle chuti okořeníme solí, pepřem a paprikou. Už jen prohřejeme a odstavíme z plotny.

Mezitím zelený salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Salát z červené řepy podáváme na zelených salátových listech.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát z červené řepy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Salát z červené řepy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu salát červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z červené řepy

Kde najít informace



×