Segedínský guláš z vepřového masa recept
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g vepřového plecka
- 1,5 lžičky mleté sladké papriky
- 450 g kysaného bílého zelí
- 1 střední bílá cibule
- 180 ml smetany
- 100 g másla
- sůl
- mletý černý pepř
- polohrubá mouka
- 200 ml vody
Způsob přípravy
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná. Kysané zelí propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Polovinu másla rozpustíme v kastrole a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Mezitím si nakrájíme maso na kostky, osolíme a opepříme. Když cibulka začne zlátnout, přidáme k ní maso a osmahneme ho za stálého míchání ze všech stran.
Nyní maso zasypeme mletou paprikou, zamícháme, podlijeme trochou vody a zvolna ho dusíme tak dlouho, až změkne. Je-li třeba, občas ho znovu podlijeme vodou. Na posledních 10 až 15 minut k masu přidáme zelí, zbytek másla a společně s masem ho také podusíme. Hotový guláš zahustíme trochou mouky a ještě pár minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, už nevaříme, jen důkladně promícháme a podle chuti dochutíme pepřem, solí, nebo vodou z kysaného zelí.