Sekaná s dýní recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy bývá bohatá úroda nejrůznějších typů dýní, je tento recept zajímavou alternativou ke klasické sekané. Navíc je připraven dle zásad zdravé výživy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 170 g ječných nebo ovesných vloček
  • 2 šalotky
  • 2 mrkv
  • ½ pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g dýňového pyré
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička pálivé papriky
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Pro přípravu tohoto receptu se nejlépe hodí dýně hokkaido, protože dobře chutná a nemusí se loupat. Dýni omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jader a vláken, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Po asi 12 - 15 minutách vidličkou vyzkoušíme, zda je zelenina měkká. Pokud ano, slijeme vodu a dýni rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Pokud by to šlo ztuha, přidáme trochu vody.

Očistíme zbylou zeleninu. Šalotky, mrkve, pórek i česnek nakrájíme nadrobno. Pokud máme k dispozici výkonný mixér nebo robot, nakrájíme zeleninu v přístroji. Je to snazší a zelenina bude na drobnější kousky, které se do sekané více hodí. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu asi 10 minut restujeme.

Ve větší míse smícháme dýňové pyré, orestovanou zeleninu, mleté maso, vejce, koření i sůl. Ze směsi vypracujeme dvě menší šišky nebo jednu velkou. Vytvarovanou sekanou uložíme na plech vyložený pečícím papírem nebo do formy na sekanou. V troubě předehřáté na 180°C maso pečeme přibližně hodinu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sekaná s dýní recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sekaná s dýní.
Nebo hledejte podobné podle části názvu sekaná dýní .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sekaná s dýní

Kde najít informace



×